Γυαλιά καρφιά έγινε ο Ντε Νίρο με την πρώην βοηθό του – Την κατηγορεί για κατάχρηση και εκείνη απαντά με αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων γιατί την έβαζε να του ξύνει την πλάτη και να του πλένει τα σεντόνια

Απίστευτα ξεκατινιάσματα εκτυλίσσονται ανάμεσα στον βραβευμένο με όσκαρ χολυγουντιανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την πρώην βοηθό του, Τσέις Ρόμπινσον, η οποία τον αποκαλεί “αφεντικό από την κόλαση”, με τον ηθοποιό να απαντά ότι η βοηθός του κατάκλεψε την εταιρεία του, κάνοντας dolce vita την ώρα που έπρεπε να δουλεύει.

Η «σύζυγος επί πληρωμή» με μισθό 300.000 δολαρίων και οι παράλογες απαιτήσεις του χολυγουντιανού σταρ

Η Ρόμπινσον ξεκίνησε να εργάζεται για τον Ντε Νίρο το 2008 ως βοηθός του και τελικά ανήλθε στη θέση της αντιπροέδρου της εταιρείας παραγωγής Canal Productions, λαμβάνοντας τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 300.000 δολαρίων, όταν αποχώρησε τον Απρίλιο του 2019. 

Στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του πρώην αφεντικού της ισχυρίζεται ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό από τον Ντε Νίρο, ο οποίος της συμπεριφέρθηκε σαν σε «σύζυγο επί πληρωμή» και την έβαζε να κάνει ταπεινές εργασίες, όπως το να του πλένει τα σεντόνια και να του ξύνει την πλάτη. Η Ρόμπινσον αναφέρει επίσης ότι αμείβονταν λιγότερο από έναν άνδρα υπάλληλο που ένιωθε ότι είχε παρόμοιες ευθύνες. Γι’ αυτούς τους λόγους ζητά αποζημίωση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς της προκλήθηκε σοβαρή συναισθηματική βλάβη και δυσφήμιση. 

Ο Ντε Νίρο ισχυρίζεται ότι η Ρόμπινσον ξεκοκάλισε τα χρήματα της εταιρείας

Η αγωγή των εκατομμυρίων της Ρόμπινσον είναι αποτέλεσμα της αρχικής αγωγής του Ντε Νίρο και της εταιρείας παραγωγής Canal Productions που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2019, με την κατηγορία της ακατάλληλης δαπάνης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς αεροπορικών μιλίων αξίας άνω των 450.000 δολαρίων από την εταιρεία στον προσωπικό της λογαριασμό. 

Κατηγορείται επίσης ότι ξόδεψε ακόμη δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε προσωπικά αντικείμενα, φαγητό και ταξίδια και ότι περνούσε τις μέρες της παρακολουθώντας τα “Φιλαράκια” και Netflix. 

Και οι δύο αγωγές πρόκειται να κριθούν στην ίδια δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. 

Η δικαστική διαμάχη και οι αλληλοκατηγορίες του πρώην αφεντικού και της υπαλλήλου του

Χθες, ο Ντε Νίρο κλήθηκε από το δικαστήριο για να καταθέσει για την υποτιθέμενη κακομεταχείριση της Ρόμπινσον, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού όπου φέρεται να την διέταξε να του ξύσει την πλάτη. Με βάση τους ισχυρισμούς της βοηθού, εκείνη τον ρώτησε εάν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ξύστρα κι εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι του άρεσε ο τρόπος που το έκανε.

Ο σταρ φανερά απογοητευμένος από τη διαδικασία παραδέχτηκε ότι της είχε ζητήσει δύο φορές να το κάνει αλλά δήλωσε ότι το θεωρεί μια ανοησία και ότι «Δεν έγινε ποτέ με ασέβεια». 

Αργότερα, ενώ βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Ντε Νίρο έγινε έξαλλος με την κατάθεση της πρώην υπαλλήλου του, και φώναξε «Ντροπή σου, Τσέις Ρόμπινσον! Που να πάρει ο διάολ…! Συγγνώμη!»

Οι δικηγόροι της Ρόμπινσον προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Ντε Νίρο ως ένα απαιτητικό αφεντικό, μεταξύ άλλων παίζοντας μια ηχογράφηση του ηθοποιού που την καλούσε στις 6:30 το πρωί της Κυριακής για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του.  

Ο Ντε Νίρο στην κατάθεσή του, πέρα από το ότι παραδέχτηκε περισσότερες από τις καταγγελίες, αναγνώρισε επίσης ότι έδωσε εντολή στην Ρόμπινσον να χρησιμοποιήσει το Uber για να του παραγγείλει ένα μαρτίνι από το Nobu sushi lounge, αργά το βράδυ. 

Η Ρόμπινσον ισχυρίστηκε επίσης ότι της τηλεφώνησε δύο φορές για να διακόψει την κηδεία της γιαγιάς της, το 2015, ώστε να μπορέσει να αγοράσει στον έφηβο γιο του ένα εισιτήριο λεωφορείου. Όταν ο δημοφιλής ηθοποιός ρωτήθηκε για το περιστατικό, απάντησε: “Και λοιπόν;” και συνέχισε: «Αν το έκανα, το έκανα», προσθέτοντας ότι θα ήταν «ευαίσθητο θέμα το να είναι σε κηδεία». Ο Ντε Νίρο ανέφερε ότι μάλλον ήταν σε αγρυπνία και ότι η Ρόμπινσον πρέπει να του ανέφερε ότι μπορούσε να μιλήσει εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τα λόγια του Ντε Νίρο: «Δεν είναι σαν να είναι μια κηδεία όπου βάζουν το σώμα στη γη, ή οτιδήποτε άλλο» και κατέληξε να λέει ότι αυτά είναι αηδίες.

Ο Ντε Νίρο υπερασπίστηκε επίσης τον εαυτό του όταν η πρώην βοηθός τον κατηγόρησε ότι την αποκάλεσε «γαμ… κακομαθημένο» και παραδέχτηκε ότι έβαλε τις φωνές στην Ρόμπινσον επειδή ήταν «αναστατωμένος» που δεν τον είχε ξυπνήσει για μια σημαντική εκδήλωση που έπρεπε να παρευρεθεί. 

«Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, στεναχωρήθηκα», είπε. «Δεν με ξύπνησε και με έκανε να χάσω μια σημαντική εκδήλωση στο Μαλιμπού». 

Ο ηθοποιός απάντησε επίσης θυμωμένα σε αναφορές της Ρόμπινσον ότι δεν πληρωνόταν το ίδιο με τον άνδρα προπονητή του, καθώς το δικαστήριο άκουσε ότι ζήτησε να πληρωθεί το ίδιο με εκείνον, το 2018. 

Ο Ντε Νίρο αρνήθηκε ότι έπρεπε να πληρωθεί το ίδιο με τον προπονητή που «ταξίδεψε μαζί μου για 40 χρόνια, άφησε την οικογένειά του να είναι μαζί μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Τον ζηλεύει».

Στη συνέχεια ο Ντε Νίρο ρωτήθηκε αν μίλησε ποτέ στην Ρόμπινσον στο τηλέφωνο ενώ ουρούσε και ο ηθοποιός ξέσπασε λέγοντας «Μπορεί να ήμουν στο μπάνιο. Δεν κατάλαβα ότι μιλούσα. Έλα τώρα! Μας έφερες όλους εδώ σήμερα για αυτό;».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Ρόμπινσον ρώτησε τον Ντε Νίρο εάν της είπε ποτέ να χρησιμοποιήσει το σπέρμα συναδέλφου της για να μείνει έγκυος και ο Ντε Νίρο αποκρίθηκε ότι: «Δεν θυμάμαι να το είπα». Ρωτήθηκε επίσης εάν την αποκάλεσε «σκύλα» μπροστά της και ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι δεν ήταν ποτέ υβριστικός απέναντί της.

Η σύντροφος του Ντε Νίρο έριχνε διαρκώς “λάδι στη φωτιά”

Στους ενόρκους παρουσιάστηκαν επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε ο Ντε Νίρο με την σύντροφό του και μητέρα του νεογέννητου παιδιού του, Τίφανι Τσεν, 45 ετών, με τον ισχυρισμό της Ρόμπινσον ότι η Τσεν φαίνεται να πιέζει τον Ντε Νίρο να απολύσει τη βοηθό του.

Σύμφωνα με τα μηνύματα η Τσεν λέει στον Ντε Νίρο: «Αν την κρατήσεις (την Ρόμπινσον) θα έχουμε προβλήματα εγώ κι εσύ». Η Τσεν αποκάλεσε επίσης την Ρόμπινσον «γαμη… ανάγωγη».

Ο διάλογος ξεκινούσε με την Τσεν να λέει: «Δεν ξέρω πώς δεν το βλέπεις. Δεν θέλεις να το δεις γιατί είσαι πολύ κοντά της». Ο Ντε Νίρο απάντησε ότι συμφωνούσε και ότι η συμπεριφορά της Ρόμπινσον ήταν «απαράδεκτη» και η Τσεν απαντά: «Δεν θα είμαι χαρούμενη μέχρι να μου πεις ότι ψάχνεις για αντικαταστάτη. Το να την κρατάς είναι απλώς ένα χαστούκι στο πρόσωπό μου».

Ο δικηγόρος της Ρόμπινσον ρώτησε τον Ντε Νίρο εάν συμφωνούσε ότι αυτό ήταν ένα «τελεσίγραφο». Ο Ντε Νίρο απάντησε: «Εσύ το λες τελεσίγραφο, εγώ όχι». «Κανείς δεν μου λέει τι να κάνω στη δουλειά μου. Τελείωσε!»

Η Τσεν ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρόμπινσον είχε μια «σχέση φαντασίας» με τον Ντε Νίρο, ότι ζήλευε την ίδια και ότι νόμιζε ότι εκείνη είναι γυναίκα του ενώ όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο η Τσεν ζήτησε από τους λογιστές του Ντε Νίρο να ερευνήσουν τις συνήθειες δαπανών της Ρόμπινσον

Την ίδια μέρα, η Ρόμπινσον παραιτήθηκε, στέλνοντας email στον Ντε Νίρο ότι ήταν «πιστή και προστατευτική, σε σημείο να αποξενώνει τους άλλους» και ότι η δουλειά της «ήταν πέρα από σκληρή» με 80-90 ώρες εβδομάδες. 

Στις 11 Ιουνίου 2019, λίγους μήνες αφότου τελικά παραιτήθηκε η Ρόμπινσον έγραψε στον Ντε Νίρο ρωτώντας γιατί αρνιόταν να της δώσει μια συστατική επιστολή για το London School of Economics. Ο Ντε Νίρο, σύμφωνα με την Ρόμπινσον, της ζητούσε επίσης να υπογράψει μια νομική παραίτηση που θα την εμπόδιζε να μηνύσει αυτόν και την εταιρεία του. Η Ρόμπινσον τότε πρότεινε ένα πακέτο αποχώρησης με μισθούς 2 ετών, δύο χρόνια ιατρικής κάλυψης και μια συνάντηση με τον Ντε Νίρο.

Στο δικαστήριο έδειξαν μηνύματα από την Τσεν στον Ντε Νίρο, στα οποία του έλεγε ότι εάν η Ρόμπινσον παραιτηθεί, δεν έπρεπε να της δώσει χρήματα που αντιστοιχούσαν σε απόλυση. Ο Ντε Νίρο όπως φαίνεται απάντησε: «Το ξέρω, αλλά θα κάνω ό,τι είναι σωστό».

Ο Ντε Νίρο κατέληξε ότι η Ρόμπινσον παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2019 αφού «προέκυψαν υποψίες» για την «ειλικρίνεια, την ακεραιότητα, την εργασιακή ηθική και τα κίνητρα» που είχε απέναντι στην εταιρεία και στον ίδιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν τελικά έλαβε την παραίτησή της, «ανακουφίστηκε». 

Η νομική ομάδα του Ντε Νίρο παρουσίασε την Ρόμπινσον ως το άτομο που «πάντα έπαιζε το θύμα» και που ήταν «ένας διψασμένος για χρήματα πρώην υπάλληλος».

«Είναι ωραίο να δουλεύεις για έναν σταρ του κινηματογράφου, αλλά μπορεί να γίνει κάτι πεζό», εξήγησε ο δικηγόρος του Ντε Νίρο, Richard Schoenstein.

Η δίκη αναμένεται να κρατήσει δύο εβδομάδες και έπειτα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο θα βγάλει απόφαση σχετικά με τις εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες των διαδίκων.

Σχετικά άρθρα