Σε ποια συχνότητα το σεξ βοηθάει να μην έχεις σπυράκια και να διατηρείται η ελαστικότητα της επιδερμίδας σου; – Έρευνες δείχνουν ότι η υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να αφαιρέσει μέχρι και 12 χρόνια από το πρόσωπό σου!

Η σχέση μεταξύ της σεξουαλικής δραστηριότητας και της υγείας του δέρματος μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής, αλλά υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών που υποδηλώνουν ότι μια ενεργή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί να συμβάλει σε πιο υγιές, λαμπερό δέρμα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έρευνας του βασιλικού νοσοκομείου του Εδιμβούργου, η υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να χαρίσει στον άνθρωπο μέχρι και 12 χρόνια από την ηλικία του. Μάλιστα, η επαφή 2 με 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει συνολικά την υγεία σας και την υγεία του δέρματός σας.

Πως όμως η υγιής σεξουαλική ζωή βοηθά στην βελτίωση της υγείας του δέρματος;

Το σεξ μειώνει το στρες:

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος είναι η μείωση του στρες. Το άγχος είναι γνωστό ότι συμβάλλει σε δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και του εκζέματος. Η σεξουαλική δραστηριότητα πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνει τις ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη. Τα χαμηλότερα επίπεδα στρες μπορούν να οδηγήσουν σε καθαρότερο και πιο υγιές δέρμα.

Το σεξ βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου:

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του δέρματος. Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζεται με την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ένας καλός βραδινός ύπνος επιτρέπει στο σώμα να “επισκευάσει” και να αναγεννήσει τα κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας σε μια πιο φρέσκια και πιο νεανική επιδερμίδα.

Το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος:

Η σεξουαλική δραστηριότητα, και μάλιστα όταν περιλαμβάνει ιδιαίτερα έντονες ή παθιασμένες συναντήσεις, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Η βελτιωμένη ροή αίματος βοηθά στην παροχή περισσότερου οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα, δίνοντάς του μια φυσική, υγιή λάμψη και κάνοντάς το να φαίνεται πιο δροσερό και νεανικό.

Το σεξ ευθύνεται για καλύτερη ισορροπία των ορμονών:

Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Η ισορροπία των ορμονών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Όταν αυτές οι ορμόνες βρίσκονται σε ισορροπία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερα ξεσπάσματα, που οδηγούν σε πιο γηρασμένη επιδερμίδα. Έτσι το δέρμα σας θα έχει πιο φρέσκια και πιο νεανική εμφάνιση.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι δυνατό μπορεί να προστατεύσει το δέρμα μας από μολύνσεις και φλεγμονώδεις καταστάσεις. Έτσι αποτρέπει πολλές παθήσεις του δέρματος και ταυτόχρονα ενισχύει την λάμψη και τη φυσική υγεία της επιδερμίδας μας.

Το σεξ ανακουφίζει από τον πόνο:

Η σεξουαλική δραστηριότητα συνδέεται με την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες δρουν ως φυσικά αναλγητικά. Η ανακούφιση από τον πόνο μπορεί να μειώσει την ανάγκη για φάρμακα που μπορεί να έχουν διάφορες παρενέργειες που επηρεάζουν το δέρμα.

Το σεξ προκαλεί βελτιωμένη οικειότητα και συναισθηματική ευεξία:

Οι υγιείς σεξουαλικές σχέσεις συχνά συμβάλλουν στη συναισθηματική ευεξία και στη θετική αυτοεκτίμηση. Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί να ενισχύσει τη συνολική αυτοπεποίθηση και να μειώσει τα ψυχοσωματικά δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος.

Συμβουλές για τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων του δέρματος:

Συνεπής Υγιεινή: Το τακτικό πλύσιμο και ενυδάτωση του δέρματός σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας και της νεανικής εμφάνισής του.

Μείνετε ενυδατωμένες: Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο και να βελτιώσετε την ελαστικότητά του.

Ισορροπημένη διατροφή: Μια θρεπτική διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, μπορεί να εξασφαλίζει καλύτερη υγεία για το δέρμα σας.

Διαχειριστείτε το άγχος: Εξερευνήστε διάφορες τεχνικές μείωσης του στρες, όπως διαλογισμό, γιόγκα ή ασκήσεις χαλάρωσης προκειμένου να αποβάλλετε το καθημερινό άγχος που συμβάλλει στη γήρανση της επιδερμίδας σας.

Αντιηλιακή προστασία: Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου με αντηλιακό και κατάλληλο ρουχισμό.

Η ποιότητα της σεξουαλικής σας σχέσης και ο γενικός τρόπος ζωής σας παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της λάμψης στο δέρμα σας. Μια υγιής και ισορροπημένη σεξουαλική ζωή, σε συνδυασμό με την φροντίδα και σωστή περιποίηση του δέρματος, μπορεί να σας χαρίσει το λαμπερό δέρμα που επιθυμείτε για να φαίνεστε πιο νέα και σαγηνευτική.

Σχετικά άρθρα