Ξεπουλιέται παγκοσμίως το βιβλίο του Μάθιου Πέρι – Είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη ότι ετοίμαζε και ταινία για τη ζωή του, με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον – Ποιοι κληρονομούν τα δικαιώματα και την περιουσία εκατομμυρίων του σταρ

Το βιβλίο με τη βιογραφία του Μάθιου Πέρι με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», που κυκλοφόρησε ακριβώς ένα χρόνο πριν, σκαρφάλωσε ξανά στην πρώτη θέση της λίστας με τα best seller στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι θαυμαστές του σπεύδουν να το αγοράσουν, μετά τον ξαφνικό θάνατο του πολυαγαπημένου 54χρονου ηθοποιού.

Mάλιστα οι πωλήσεις του «έριξαν» από την κορυφή της λίστας των best seller της Amazon, τα απομνημονεύματα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) «The Woman in Me», σύμφωνα με την η Daily Mail. Ανάρπαστο έχει γίνει το βιβλίο και στην Ελλάδα αφού τα περισσότερα βιβλιοπωλεία έχουν ξεπουλήσει.

Το τελευταίο γεύμα του Μάθιου Πέρι και τα σχέδια για ταινία με τη ζωή του που έμειναν στη μέση

Ο Μάθιου Πέρι εργαζόταν σε πολλά μεγάλα project πριν από τον τραγικό θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου — συμπεριλαμβανομένης μιας βιογραφικής ταινίας για τη ζωή του.

Η φίλη του Πέρι, Αθίνα Κρόσμπι – η οποία ήταν από τα τελευταία άτομα που είδαν τον ηθοποιό ζωντανό είπε στο Entertainment Tonight ότι ο αγαπημένος ηθοποιός των “Friends” ήθελε να κάνει μια ταινία για τη ζωή του, θέλοντας να τον ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη ο συμπρωταγωνιστή του από την ταινία “17 Ξανά”, Ζακ Έφρον.

«Είχε δουλέψει με τον Έφρον στο παρελθόν σε μια ταινία και είπε ότι ήθελε να τον υποδυθεί εκείνος, ως μια νεότερη εκδοχή [του εαυτού του] και ότι θα του ζητούσε σύντομα να το κάνει», ανέφερε η Κρόσμπι στη συνέντευξή της.

«Απλώς ανυπομονούσε να μοιραστεί περισσότερα για την ιστορία του και την ανάρρωσή του από τον εθισμό και πραγματικά υπερασπιζόταν αυτόν τον σκοπό για να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους, οπότε ήταν τόσο αισιόδοξος και χαρούμενος για όλα όσα ήθελε να κάνει».

Η Κρόσμπι που είχε την ευκαιρία να ζήσει τις τελευταίες ώρες του δημοφιλούς ηθοποιού πρόσθεσε ότι ο Πέρι ήταν τόσο «ενθουσιώδης» με το έργο και «ανυπομονούσε απόλυτα για τη ζωή» προτού πεθάνει σε ηλικία 54 ετών από προφανή πνιγμό στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Η Κρόσμπι, η οποίος επέμεινε ότι αυτή και ο Πέρι ήταν απλώς φίλοι, είπε ότι ο ηθοποιός ήταν σε πολύ καλή διάθεση κατά τη διάρκεια του ωριαίου μεσημεριανού τους γεύματος και μιλούσαν κυρίως για «μερικά από τα επερχόμενα έργα στα οποία ήθελε να δουλέψει».

«Μιλούσε για το πώς έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του κοινού για αυτόν τον τελευταίο καιρό και πώς ήλπιζε να το χρησιμοποιήσει για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του», συνέχισε το μοντέλο. 

Ενώ η Κρόσμπι δεν σκόπευε ποτέ να μιλήσει για τη φιλία της με τον ηθοποιό, ανέβασε μια ανάρτηση στο instagram γιατί, όπως είπε, ήθελε να ξεκαθαρίσει το ύφος της σχέσης τους.

«Είμαι τόσο συντετριμμένη από τον θάνατό του, αλλά ένιωσα ότι ήταν κακόγουστο να μιλήσω για αυτό δημόσια, καθώς η προσοχή δεν έπρεπε να είναι σε εμένα, αλλά σε αυτόν και στο έργο που αφήνει και ήταν ένα εξαιρετικά ιδιωτικό άτομο και πάντα το σεβόμουν αυτό στη φιλία μας” έγραψε η Κρόσμπι. Επίσης το μοντέλο προέτρεψε τους θαυμαστές να «απέχουν από οποιαδήποτε εικασία γύρω από τον θάνατό του», επιμένοντας ότι ήταν «σε μια επιστροφή».

Οι αμοιβές των Friends, τα κέρδη από τα δικαιώματα και το μοίρασμα της τεράστιας περιουσίας του

Πριν το Friends γίνει μια πασίγνωστη σειρά, οι ηθοποιοί της σειράς έβγαζαν 22.500 δολάρια ανά επεισόδιο, που σημαίνει ότι κάθε μέλος του καστ πήρε 540.000 δολάρια για την πρώτη τους σεζόν. Για τη δεύτερη σεζόν τους, οι μισθοί τους διπλασιάστηκαν στα 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο, ισοδυναμώντας με ένα ετήσιο ποσό μόλις λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πριν από την τρίτη σεζόν της σειράς, το καστ διαπραγματεύτηκε ως ομάδα και συμφώνησε με ορισμένους συγκλονιστικούς όρους. Ο καθένας κέρδισε 75.000 δολάρια ανά επεισόδιο για την τρίτη σεζόν για 1,875 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν. Για την τέταρτη σεζόν, πληρώθηκαν 85.000 δολάρια ανά επεισόδιο και 2,04 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν. Οι μισθοί τους συνέχισαν να αυξάνονται σταθερά κάθε σεζόν έως ότου κέρδιζαν 750.000 δολάρια ανά επεισόδιο στην έβδομη και όγδοη σεζόν, κερδίζοντας 18 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν. Κάθε μέλος του καστ πληρώθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο για την 9η και τη 10η σεζόν. Συνολικά, ο Μάθιου Πέρι και η παρέα των “Friends” κέρδισαν 90 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στα γυρίσματα πριν από τα μπόνους και τα συνεχή δικαιώματα.

Κερδίζει ακόμη χρήματα το καστ των Friends;

Το καστ έγραψε τηλεοπτική ιστορία κατά τις διαπραγματεύσεις τους το 2000 καθώς έγιναν οι πρώτοι τηλεοπτικοί ηθοποιοί που είχαν μερίδια ιδιοκτησίας στην εκπομπή τους. Πριν από τότε, οι μόνοι άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες που είχαν συμφωνίες για δικαιώματα ήταν ο Jerry Seinfeld και ο Bill Cosby! Σήμερα, οι “Friends” συνεχίζουν να κερδίζουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις κοινοπραξίας και σε συμφωνίες ροής. Ανάλογα με τις πωλήσεις κάθε χρόνο, το καστ κερδίζει από 10-20 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα.

Ο Πέρι είχε μιλήσει για τα κέρδη από τα δικαιώματα της σειράς και στην ερώτηση του δημοσιογράφου Άντι Κοέν: «Είναι οι επιταγές των Friends που λαμβάνετε σήμερα, θα τις χαρακτηρίζατε ως αρκετές επιταγές; Ή θα λέγατε ότι είναι μια “σταγόνα” σε αυτό το σημείο;» ο ηθοποιός απάντησε αστειευόμενος: «Λοιπόν, χθες αγόρασα την Αϊόβα» και πρόσθεσε «Δεν είναι κακές, λέω, υπέροχα!».

Ο Μάθιου Πέρι επένδυσε σε ακίνητα

Ο Μάθιου κέρδισε επίσης μεγάλα χρήματα από τις επενδύσεις του σε ακίνητα. Το 2015 πούλησε το σπίτι του στο Μαλιμπού για 10,65 εκατομμύρια δολάρια, αφού αγόρασε ένα παραθαλάσσιο ακίνητο 11 εκατομμυρίων δολαρίων στην ίδια περιοχή το 2011. Αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στην παραλία για 15 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2020 και, μετά από κάποιους μήνες το πούλησε για 13,1 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2021.

Ποιοι παίρνουν την περιουσία του;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το celebritynetworth.com, η καθαρή αξία του Μάθιου Πέρι υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια δολάρια ενώ κάθε χρόνο λαμβάνει 10-20 εκατομμύρια δολάρια από μόνο από τα δικαιώματα της δημοφιλούς σειράς “Friends”.

Δεδομένου ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε έχει αποκτήσει κάποιον απόγονο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ηθοποιός είχε συντάξει κάποια διαθήκη, οι άμεσοι κληρονόμοι είναι οι γονείς του, Σούζαν Μόρισον και Τζον Μπένετ Πέρι, με τον οποίο είχε δημοσιεύσει πρόσφατα φωτογραφία τους στην προσωπική του σελίδα στο instagram.

Ο Πέρι έχει πέντε ετεροθαλή αδέρφια από την πλευρά της μητέρας του, η οποία μετά το διαζύγιο από τον πατέρα του ξαναπαντρεύτηκε με τον δημοσιογράφο Κιθ Μόρισον. Ο Πέρι στο βιβλίο του μιλά με αγάπη για όλα του τα αδέρφια.

Ο ηθοποιός έχει επίσης μια αγαπημένη βαφτιστήρα, την Τάρα, με την οποία συνήθιζαν να βλέπουν μαζί αγώνες τένις.

Δείτε επίσης:

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Μάθιου Πέρι – 6 μήνες θα χρειαστούν οι ειδικοί για να βρουν την αιτία θανάτου του διάσημου ηθοποιού

Μάθιου Πέρι: Ο αλκοολισμός από τα 14, η χρήση 55 χαπιών την ημέρα, η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου ανά επεισόδιο στους Friends, οι 15 φορές που μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης, οι διάσημοι έρωτες της ζωής του, η επιστροφή του από τον θάνατο και οι 12 χειρουργικές επεμβάσεις λόγω χρήσης οπιοειδών

Σχετικά άρθρα