Χαμάμ: η ανατολίτικη εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις, απομακρύνει τα μαύρα στίγματα, μειώνει την ακμή, βοηθάει την αποτρίχωση και καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Το χαμάμ, γνωστό και ως τούρκικο λουτρό, είναι ένα παραδοσιακό τελετουργικό μπάνιου και καθαρισμού που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές καθαρισμού και χαλάρωσης που προσφέρουν μια σειρά από οφέλη ομορφιάς και ευεξίας, όπως:

1. Βαθύς καθαρισμός:

  • Το χαμάμ περιλαμβάνει μια διεξοδική διαδικασία καθαρισμού που ξεκινά με ατμόλουτρο για να ανοίξουν οι πόροι. Ακολουθεί απολέπιση, κατά την οποία χρησιμοποιείται ένα ειδικό γάντι που ονομάζεται “kese” για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τους ρύπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό, καθαρό και λαμπερό δέρμα.

2. Βελτιωμένη υφή δέρματος:

  • Η απολέπιση στο χαμάμ βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος και προάγει μια πιο λεία επιδερμίδα. Μπορεί να μειώσει την εμφάνιση τραχιού ή ανομοιόμορφου δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό και ελαστικό.

3. Αποτοξίνωση:

  • Ο ατμός και η εφίδρωση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας χαμάμ μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε μια πιο καθαρή και υγιή επιδερμίδα.

4. Ενυδάτωση δέρματος:

  • Μετά την απολέπιση, συνήθως γίνεται μασάζ με σαπούνι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό είδος σαπουνιού, που συχνά παρασκευάζεται από ελαιόλαδο ή άλλα φυσικά συστατικά. Αυτό το σαπούνι προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα, αφήνοντάς το αναζωογονημένο και ανανεωμένο.

5. Μείωση του στρες:

  • Το χαμάμ δεν είναι μόνο ο σωματικός καθαρισμός. προσφέρει επίσης ψυχική χαλάρωση. Το ζεστό, αχνισμένο περιβάλλον, μαζί με το μασάζ και το απαλό τρίψιμο, μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν για τη συνολική σας ευεξία. Εξάλλου το μειωμένο στρες έχει κι εκείνο με τη σειρά του θετικό αντίκτυπο στην εμφάνιση του δέρματος.

6. Βελτιωμένη κυκλοφορία:

  • Η θερμότητα και ο ατμός στο χαμάμ μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος. Η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να ενισχύσει τη φυσική λάμψη του δέρματος ενώ με την καλύτερη μικροκυκλοφορία καταπολεμάται και η μισητή σε όλες τις γυναίκες κυτταρίτιδα. Ήδη από την πρώτη συνεδρία χαμάμ θα διαπιστώσετε ότι το σώμα σας στα επίμαχα σημεία είναι πιο λείο και πιο ελαστικό.

7. Αφαίρεση ρύπων:

  • Η διαδικασία απολέπισης στο Χαμάμ μπορεί να ξεμπλοκάρει τους πόρους και να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα και τα λευκά στίγματα από την επιδερμίδα σας. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση των φλεγμονών του δέρματος και των εξανθημάτων της ακμής, χαρίζοντάς σας ένα καθαρότερο δέρμα.

8. Οφέλη αρωματοθεραπείας:

  • Ορισμένες τελετουργίες χαμάμ ενσωματώνουν την αρωματοθεραπεία μέσα στη συνεδρία τους, με τη χρήση αιθέριων ελαίων και αρωματικών σαπουνιών. Αυτό μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον στοιχείο χαλάρωσης και να ενισχύσει τα οφέλη στην υγεία του νου και του σώματός σας.

9. Ενισχυμένη χαλάρωση:

  • Μια συνεδρία χαμάμ έχει σχεδιαστεί για να είναι μια ήρεμη και περιποιητική εμπειρία. Η πτυχή της χαλάρωσης μπορεί να μειώσει την ένταση και να προωθήσει μια αίσθηση ευεξίας, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να βελτιώσει την εμφάνισή του.

Το Χαμάμ μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα ομορφιάς και ευεξίας, όμως είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η εγκατάσταση και οι επαγγελματίες τηρούν τη σωστή υγιεινή και χρησιμοποιούν προϊόντα υψηλής ποιότητας για την αποφυγή τυχόν δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία σας.

Επίσης, το χαμάμ θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα τα οποία πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, κλειστοφοβία, παχυσαρκία κ.ά.

Σχετικά άρθρα