H Shakira καταλήγει σε συμφωνία για να αποφύγει τη φυλακή για φορολογική απάτη αξίας 15 εκατομμυρίων! Δείτε την τεράστια περιουσία και τα ακίνητα της Κολομβιανής σταρ

Η διάσημη Κολομβιανή ποπ σταρ, Shakira, κατέληξε χθες σε συμφωνία προκειμένου να αποφύγει μια δίκη στη Βαρκελώνη όπου κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ (15,7 εκατομμύρια δολάρια) σε ισπανικό φόρο εισοδήματος για το διάστημα μεταξύ 2012 και 2014, υποστηρίζοντας ότι συνέβη για “προσωπικούς λόγους”.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αποδέχθηκε τις κατηγορίες και κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο που αναλογεί στο μισό περίπου του οφειλόμενου ποσού, άνω των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Δέχτηκε επίσης να πληρώσει κι άλλο ένα πρόστιμο της τάξεως των 438.000 ευρώ για να αποφύγει την ποινή φυλάκισης τριών ετών, σύμφωνα με τον δικαστή, κατά την πρώτη ακρόαση της δίκης.

Οι διάλογοι της δικής και οι θαυμαστές της Shakira έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου

«Αυτή η απόφαση να επιτευχθεί συμφωνία ανταποκρίνεται σε προσωπικούς, ψυχολογικούς και συναισθηματικούς λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με νομικούς (λόγους)», είπε η Shakira σε δήλωση που κυκλοφόρησε στα ισπανικά μέσα, προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί την αθωότητά της, αλλά προτίμησε να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα και τα παιδιά της.

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νίκη δεν είναι νίκη αν το τίμημα είναι ότι σου κλέβουν τόσα χρόνια από τη ζωή σου», είπε.

«Αναγνωρίζετε τα γεγονότα και συμμορφώνεστε με τις νέες κυρώσεις που έχουν ζητηθεί;» ρώτησε ο δικαστής Jose Manuel del Amo Sanchez κατά την έναρξη της δίκης.

«Ναι», απάντησε απαλά η Shakira, φορώντας ένα ροζ κοστούμι που ταίριαζε απόλυτα με τη ροζ τσάντα της.

Έφτασε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της δίκης, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, εν μέσω φρενίτιδας στα μέσα ενημέρωσης και συμπαράστασης ορισμένων θαυμαστών της έξω από το δικαστήριο.

Η εισαγγελία ζητούσε αρχικά έως και οκτώ χρόνια φυλάκιση και να διεκδικήσει πίσω τους φόρους που οφείλει.

Η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι η Shakira πέρασε περισσότερα από τα μισά από τα επίμαχα έτη στην Ισπανία και ως εκ τούτου διέμενε συνήθως στη χώρα. Ανέφερε επίσης ότι ένα ακίνητο στη Βαρκελώνη που αγόρασε τον Μάιο του 2012 χρησίμευε ως οικογενειακό σπίτι.

“Είναι λογικά μια απόφαση συμμόρφωσης που συνεπάγεται αναγνώριση των γεγονότων. Αλλά η απόφαση υποκινήθηκε από προσωπικά ζητήματα”, είπε η Miriam Company, μια από τις δικηγόρους της Shakira, σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Είπε ότι η νομική ομάδα ήταν πεπεισμένη ότι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητα της Shakira, εάν τους έδινε τη δυνατότητα, όμως η δημοφιλής τραγουδίστρια ήθελε να βάλει όσο πιο γρήγορα γινόταν ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία, αφού ξυπνά νωπές μνήμες από τον γάμο και τη συμβίωση με τον αστέρα του ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. Όπως όλα δείχνουν, η Shakira δεν θέλει να περνά χρόνο στην πάλαι ποτέ αγαπημένη της Ισπανία.

Η αμύθητη περιουσία της Κολομβιανής σταρ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Shakira έχει καθαρή περιουσία 300 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 125 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ παγκοσμίως, γεγονός που την κάνει μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Είναι μάλιστα η δεύτερη πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια όλων των εποχών πίσω από την Gloria Estefan.

Η Shakira έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, δεκατρία Latin Grammy Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards, επτά Billboard Music Awards, τριάντα εννέα Billboard Latin Music Awards και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2009, το Billboard την κατέταξε ως την Κορυφαία Λατίνα Καλλιτέχνιδα της Δεκαετίας. Κατατάσσεται ως η Λατίνα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες ροές στο Spotify και είναι μία από τις τρεις γυναίκες καλλιτέχνες που έχουν δύο βίντεο στο YouTube που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια προβολές.

Το 2018, η Shakira αγόρασε την μινιμαλιστική έπαυλη της στο Μαϊάμι αξίας 11,6 εκατομμύριων δολαρίων. Η ιδιοκτησία 20.726 τετραγωνικών στο North Bay Road του Μαϊάμι έχει θέα στη θάλασσα και πρόσβαση στον κόλπο Biscayne. Το σπίτι είναι 8.708 τετραγωνικών, με έξι υπνοδωμάτια και επτάμισι μπάνια. Στους γείτονες περιλαμβάνονται οι Matt Damon, Ricky Martin και Jennifer Lopez.

Μετά τον χωρισμό από τον Πικέ το 2022, το ζευγάρι πούλησε το σπίτι αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βαρκελώνη και η Shakira αποφάσισε να επιστρέψει στο Μαϊάμι με τους γιους της, Μίλαν και Σάσα. Φέρεται να νοικιάζει ένα ακόμη παραθαλάσσιο σπίτι 15 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θέλει να ξοδέψει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα μέγα έπαυλη. Έχει επίσης μια εξοχική κατοικία στις Μπαχάμες.

Σχετικά άρθρα