Ανακαλύψτε 8 μοναδικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα μαγικά συστατικά του ελαιόλαδου στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Τα οφέλη του ελαιόλαδου για τα μαλλιά και το δέρμα το καθιστούν ένα μαγικό συστατικό. Ενώ μπορεί να είναι το καλύτερο συμπλήρωμα στα φαγητά σας, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς και μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη, αν μεταφέρετε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο από την κουζίνα στο μπάνιο σας, μεταμφιέζεται αυτόματα σε ένα εκπληκτικό προϊόν πολλαπλών χρήσεων που ενυδατώνει, καταπραΰνει, μαλακώνει και προσθέτει λάμψη σε οτιδήποτε αγγίζει. Εδώ θα βρείτε τους 8 καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο στην ρουτίνα ομορφιάς σας, αξιοποιώντας τα οφέλη των συστατικών του για τα μαλλιά και το δέρμα σας. 

1) Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας

Ο πιο ασφαλές και ανώδυνος τρόπος να αφαιρέσεις τις στρώσεις του makeup, ειδικά τη μάσκαρα και το eyeliner, είναι το ελαιόλαδο. Χάρη στα συστατικά του απορροφά καλύτερα τα λιπαρά στοιχεία που περιέχει το μακιγιάζ σας και έτσι η αφαίρεσή του γίνεται χωρίς να τρίψετε και να τραυματίσετε το δέρμα σας. Επίσης το ελαιόλαδο δεν περιέχει αλκοόλ, που θα βρείτε σε πολλά προϊόντα ντεμακιγιάζ και έτσι είναι πιο απαλό για το δέρμα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε με ένα απαλό καθαριστικό αφρού ή τζελ με βάση το νερό για να εξασφαλίσετε βαθύ καθαρισμό.

2) Ενυδάτωση (από το κεφάλι μέχρι τα νύχια)

Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να υπερηφανεύεται και για το σκουαλένιο, το οποίο είναι ένα λιπαρό λιπίδιο που είναι έξτρα ενυδατικό και αποτρέπει την διαεπιδερμική απώλεια νερού. Το σκουαλένιο μπορεί πραγματικά να μιμηθεί το σμήγμα, έτσι αφήνει το δέρμα εξαιρετικά σφριγηλό και εύκαμπτο. Εφαρμόστε ελαιόλαδο στο δέρμα σας όταν είναι υγρό, σφραγίζοντας σε ενυδάτωση και καταπραΰνοντας τυχόν ερεθισμένα ή ξηρά μέρη. Λίγες σταγόνες αρκούν, δε χρειάζεται να το παρακάνετε.

3) Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο λάδι για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σας

Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τα μαλλιά, ιδιαίτερα αν παλεύετε με το φριζάρισμα και τις σπασμένες άκρες. Προσπαθείτε εδώ και καιρό αλλά δεν καταφέρνετε να τιθασεύσετε τα μαλλιά σας; Τα μαλλιά, ειδικά όταν είναι ξηρά ή έχουν υποστεί πολλές αλλαγές με προϊόντα styling και βαψίματα είναι άτονα και φριζάρουν αμέσως. Το ελαιόλαδο μπορεί να κρατήσει την υγρασία καλύτερα από οτιδήποτε αφού μπορεί πραγματικά να καλύψει το κενό στα σπασμένα σας μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το σαν ορό, μετά το λούσιμο, κάνοντας μασάζ στις άκρες σας με λίγες σταγόνες.

4) Τρίψτε ελαιόλαδο στα πετσάκια για να μαλακώσουν

Το ελαιόλαδο μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των νυχιών, ενώ προστατεύει τα σκισμένα πετσάκια και το ξεφλούδισμα του δέρματος. Πρώτα, μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε νερό και μηλόξυδο για να καθαρίσετε και να σκοτώσετε τυχόν βακτήρια και στη συνέχεια κάντε μασάζ με ελαιόλαδο σε κάθε νύχι. Ακόμη και μετά την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών , το μασάζ με ελαιόλαδο στα νύχια κάθε βράδυ μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε περιποιημένα τα άκρα σας για περισσότερο καιρό.

5) Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα μετά το ντους

Εάν παλεύετε με μια φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος, όπως το έκζεμα, η ατοπική δερματίτιδα ή η ψωρίαση ή απλά εάν έχετε κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα, το ελαιόλαδο μπορεί να ανακουφίσει το ταλαιπωρημένο σας δέρμα. Χάρη στην ελαιοκανθάλη, ένα συστατικό που ηρεμεί και καταπραΰνει ενώ ενυδατώνει πλήρως το δέρμα. Λίγες σταγόνες μετά το ντους σας είναι αρκετές για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

6) Προετοιμάστε τα χείλη σας με ένα scrub με βάση το ελαιόλαδο

Ο πιο φυσικός τρόπος απολέπισης των χειλιών σας είναι το ελαιόλαδο, αφού μπορεί να ενυδατώσει και να μαλακώσει τα χείλη, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα, χωρίς να τα καταστρέψει. Ανακατέψτε λίγο ελαιόλαδο με ζάχαρη και τρίψτε ελαφρά το μείγμα στα ξηρά και σκασμένα σας χείλη. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

7) Θεραπεύστε τα ξηρές, σκασμένες φτέρνες

Εάν υποφέρετε από σκασμένες φτέρνες, το ελαιόλαδο είναι η πιο φυσική λύση για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό. Το ελαιόλαδο μπορεί να ενυδατώσει και να μαλακώσει το δέρμα, ενώ καταπραΰνει άμεσα τα σημάδια βλάβης στις σκασμένες σας φτέρνες. Αλείψτε τις φτέρνες σας με ελαιόλαδο, τυλίξτε το σημείο με διαφανή μεμβράνη, φορέστε τις κάλτσες σας και χαλαρώστε για μια ώρα. Όταν αφαιρέσετε τη μεμβράνη περάστε με ράσπα το σημείο και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

8) Χρησιμοποιήστε το αντί για κρέμα ξυρίσματος

Οι παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος μπορεί να ερεθίζουν το δέρμα σας όμως το ελαιόλαδο το ενυδατώνει ενώ ξυρίζεστε, αποτρέποντάς τους ερεθισμούς αλλά και το κόψιμο του ξυραφιού, αφήνοντας τα πόδια σας λεία και απαλά.

Σχετικά άρθρα