Έφυγε σε ηλικία 82 ετών ο καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ, Ράιαν Ο΄Νιλ – Τα ναρκωτικά και οι γυναίκες ήταν οι δύο μεγάλες του αδυναμίες

Ο ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, ο καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1970 που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως η θρυλική “Love Story”, η κωμωδία “What’s Up, Doc?” και το “Paper Moon”, η ταινία που ξεκίνησε επίσης την κινηματογραφική καριέρα της κόρης του, πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Τον θάνατο του ερμηνευτή ανακοίνωσε ο γιος του Πάτρικ Ο’ Νιλ με μια ανάρτηση στο Instagram ενώ δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου.

Ο O’Νιλ, επίσης γνωστός για τη μακροχρόνια σχέση του με την αείμνηστη ηθοποιό Φάρα Φόσετ αποκάλυψε το 2012 ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, αν και σύμφωνα με τον ίδιο αναμενόταν να αναρρώσει πλήρως.

Με καταγωγή από το Λος Άντζελες, ο Ο’Νιλ, ο οποίος εκπαιδεύτηκε ως ερασιτέχνης πυγμάχος πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, έκανε το ντεμπούτο του στη showbiz το 1964 όταν απέκτησε τον ρόλο του Rodney Harrington στην επιτυχημένη τηλεοπτική σαπουνόπερα του ABC, “Peyton Place”, ενώ είναι περισσότερο γνωστός για την υποψήφια για Όσκαρ σειρά του στο πλευρό του Ali MacGraw στο ρομαντικό δράμα “Love Story” του 1970.

Ο Ράιαν σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία στη ρομαντική κωμωδία του 1972 “What’s Up, Doc?” συμπρωταγωνίστρια της Barbra Streisand και σκηνοθέτη τον Peter Bogdanovich, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης τον O’Neal στην επιτυχία του 1973 “Paper Moon”, όπου συμπρωταγωνίστησε και η τότε μικρή κόρη του ηθοποιού.

Ο πρώτος της ρόλος στο δράμα της εποχής της κατάθλιψης ως μια πρόωρη, ορφανή που καπνίζει τσιγάρο, χάρισε στην Τέιτουμ Ο’Νιλ ένα Όσκαρ στην ηλικία των 10 ετών για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο. Εμφανίστηκε ξανά με τον πατέρα της στην κωμωδία του Μπογκντάνοβιτς “Nickelodeon”, το 1976, μαζί με τον Μπαρτ Ρέινολντς.

Η Τέιτουμ Ο’ Νιλ και ο μικρότερος αδερφός της Γκρίφιν κατέληξαν να ζουν με τον πατέρα τους αφού οι γονείς τους χώρισαν το 1967 και η μητέρα τους, η πρώτη σύζυγος του ηθοποιού, Τζοάνα Μουρ, έχασε την επιμέλεια λόγω κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Η γονική κακοποίηση, οι κρίσεις ζήλιας και τα ναρκωτικά

Αλλά η Τέιτουμ Ο’Νιλ ισχυρίστηκε σε ένα απομνημονεύματα του 2004, “A Paper Life”, ότι υπέφερε χρόνια από γονική κακοποίηση και κρίσεις ζήλιας από τον πατέρα της, και ότι τη μύησε στα ναρκωτικά ως νεαρή, οδηγώντας σε μια αποξένωση σχεδόν 25 ετών.

Σύμφωνα με την Τέιτουμ, αυτή και ο αδερφός της αφέθηκαν να φροντίζουν τον εαυτό τους όταν ο πατέρας της μετακόμισε με την Φόσετ, την τηλεοπτική σταρ από τους “Άγγελους του Τσάρλι”.

Τον Φεβρουάριο του 2007, ο Ο’Νιλ, τότε στα 60 του, συνελήφθη μετά από καυγά με τον γιο του Γκρίφιν, που κατέληξε σε πυροβολισμούς. Οι εισαγγελείς αποφάσισαν αργότερα να μην ασκήσουν κατηγορίες. Αν και αναγνώρισε σε μια συνέντευξη του 2009 στο περιοδικό Vanity Fair ότι: «Είμαι ένας απελπισμένος πατέρας», ο O’Nιλ αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της κόρης του για κακοποίηση και παραμέληση. Οι δυο τους τελικά συμφιλιώθηκαν και εμφανίστηκαν μαζί σε ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ το 2011 με τίτλο “Ryan and Tatum: The O’Neals”.

Ο Πάτρικ Ο’ Νιλ, ο οποίος ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του, ήταν το τρίτο παιδί του ηθοποιού, που γεννήθηκε από τη δεύτερη σύζυγό του, Λη Τέιλορ-Γιουνγκ.

Το τέταρτο παιδί του ηθοποιού, ένας γιος που ονομαζόταν Ρέντμοντ από τη σχέση του με τον Φόσετ, πάλεψε επίσης με την κατάχρηση ουσιών και συνελήφθη επανειλημμένα το 2008 και το 2009 για αδικήματα ναρκωτικών που οδήγησαν σε φυλάκιση.

Ωστόσο, η σχέση του O’Nιλ με την Φόσετ αποδείχθηκε η πιο διαρκής του. Ήταν μαζί από το 1979 έως το 1997. Έπειτα, μετά από έναν χωρισμό αρκετών ετών, ξαναβρέθηκαν το 2001 μέχρι τον θάνατό της το 2009, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Η κινηματογραφική καριέρα του O’Neal μπήκε στον πάγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Πρωταγωνίστησε στο ιστορικό δράμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Barry Lyndon», μια ταινία που χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να γυριστεί πριν ανοίξει το 1975 με ανάμεικτες κριτικές και μέτριο box office. Κοντά στο τέλος της καριέρας του, ο O’Neal είχε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο από το 2005 έως το 2017 στην αστυνομική σειρά “Bones” του Fox, υποδυόμενος τον πατέρα της πρωταγωνίστριας της σειράς, μιας ιατροδικαστή ανθρωπολόγου που υποδύεται η Emily Deschanel.

Σχετικά άρθρα