Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας και δείχνουμε μεγαλύτερες – Δείτε ποια είναι και πως θα τα αποφύγετε!

Όση ρετινόλη και βιταμίνη C κι αν χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας, όσες επισκέψεις κι αν κάνετε στην αισθητικό ή τον πλαστικό σας, το μακιγιάζ είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα της γυναικείας ομορφιάς που χαρίζει λάμψη και νεανικότητα.

Τι γίνεται όμως όταν “πέφτουμε” πάνω στα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και κάθε προσπάθειά μας να δείξουμε νεότερες την πετάμε από το παράθυρο; Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας και προσθέτουμε χρόνια στο πρόσωπό μας και σας τα παρουσιάζουμε:

Χρησιμοποιείς πολύ έντονο μαύρο eyeliner

Μπορεί το eyeliner να είναι ωραίο συμπλήρωμα στο μακιγιάζ μας όμως όταν το δέρμα γύρω από τα μάτια αρχίζει με τα χρόνια να γίνεται πιο λεπτό και να “σπάει” από τις ρυτίδες έκφρασης η προσθήκη έντονου eyeliner μας κάνει να φαινόμαστε πιο κουρασμένες από όσο είμαστε ήδη. Αντί λοιπόν για το σκούρο μαύρο eyeliner προτιμήστε ένα σε καφέ τόνους ή σε διακριτικό μπλε και πράσινο που μπορεί να τονίσει όμορφα το χρώμα των ματιών σας και να σας δώσει πιο νεανικό βλέμμα.

Βγάζεις υπερβολικά τα φρύδια σου και δεν τα “γεμίζεις” με μολύβι φρυδιών

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς περάσαμε από εποχές που τα φρύδια μας ήταν τόσο πολύ βγαλμένα που άφηναν μια λεπτή γραμμή. Όμως τα πολύ λεπτά φρύδια αφενός είναι άγρια αφετέρου προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας. Κι αν μάλιστα δεν τα σχηματίζετε και δεν τα γεμίζετε με μολύβι φρυδιών, τότε φαίνονται άτονα και φτωχά. Ξεχάστε για λίγο το τσιμπιδάκι και αφήστε τα όσο πιο φυσικά μπορείτε, καθαρίζοντας τις περιττές τρίχες, χωρίς να τα μαδάτε. Έτσι θα φαίνεστε πιο νέα και πιο δροσερή.

Xρησιμοποιείς λάθος concealer

Μπορεί να είστε επιρρεπής στους μαύρους κύκλους και να νιώθετε ότι έχετε ανάγκη από ένα φωτεινό κονσίλερ που θα κρύψει τις μαυρίλες κάτω από τα μάτια σας και θα σας δώσει ένα λαμπερό και νεανικό βλέμμα. Στην προσπάθειά σας όμως να καλύψετε το πρόβλημα το κάνετε πιο εμφανές. Πως; Χρησιμοποιώντας πολύ ανοιχτόχρωμο κονσίλερ. Εάν η απόχρωση είναι αταίριαστα ανοιχτή σε σχέση με το μεικ απ σας, τότε το αποτέλεσμα είναι να δείχνετε μεγαλύτερη και όχι νεότερη. Επιλέξτε ένα κονσίλερ που θα είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το μέικ απ σας και όχι ανοιχτότερο.

Βάζεις πάρα πολύ μέικ απ

Θέλεις να καλύψεις οποιεσδήποτε ατέλειες υπάρχουν στο πρόσωπό σου. Αυτό είναι κατανοητό και λογικό. Όταν όμως το “μπουκώνεις” με υπερβολικά πολλές στρώσεις μέικ απ, συν την πούδρα το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από αυτό που περιμένεις, ειδικά όταν το φοράς από το πρωί ως το βράδυ, αφού το μέικ απ έχει την τάση να “σπάει” όταν το έχεις απλώσει σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι καταλήγεις να προσθέτεις ρυτίδες στο πρόσωπό σου και να κάνεις ακόμη πιο εμφανείς αυτές που ήδη έχεις. Προτίμησε ένα μέικ απ με καλή κάλυψη αλλά ελαφρύ, έτσι ώστε να μη σε βαραίνει ούτε να σε μεγαλώνει.

Ξεχνάς να βάλεις primer

Μπορεί να βιάζεσαι, να πιστεύεις ότι στην πραγματικότητα δεν το χρειάζεσαι όμως το primer είναι απαραίτητη βάση για να μπει πάνω του το μέικ απ σου. Όταν παραλείπεις το primer οι ρυτίδες σου φαίνονται μεγαλύτερες και το μέικ απ σου δεν στρώνει καλά, με αποτέλεσμα να έχεις “μπαλώματα” που κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται μεγαλύτερο. Να θυμάσαι να ξεκινάς ΠΑΝΤΑ από το primer για να έχεις λαμπερή και λεία επιδερμίδα που θα δείχνει νεότερη.

Glitter, glitter, glitter…

Καμιά μας δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι το glitter προσθέτει λάμψη και πιο glam διάθεση στο μακιγιάζ σου. Όταν όμως το παρακάνεις με το glitter (κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσαι ακόμη και σε αυτές τις γιορτινές μέρες που η λάμψη είναι το απαραίτητο εορταστικό συμπλήρωμα) τότε το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, αφού σου προσθέτει χρόνια, κάνοντας σε να φαίνεσαι μεγαλύτερη. Προτίμησε μεταλλικούς τόνους που δίνουν μια δροσερή λάμψη κι αν θέλεις να νιώσεις πιο… εορταστική χρησιμοποίησε την glitter σκιά σου σαν eyeliner. Έτσι θα δώσεις έξτρα λάμψη που δε θα βαραίνει το βλέμμα σου.

Σχετικά άρθρα