Έβαψες τα μαλλιά σου στο σπίτι και το χρώμα βγήκε λάθος; Πριν πανικοβληθείς δες πως μπορείς να το διορθώσεις μόνη σου, χωρίς να καταστρέψεις την τρίχα σου

Έβαψες τα μαλλιά σου περιμένοντας ότι θα είσαι απαστράπτουσα στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αλλά η βαφή σου απέτυχε και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενες; Δε χρειάζεται να σε πιάνει πανικός αφού υπάρχουν απλές λύσεις, που μπορείς να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, για να διορθώσεις το χρώμα τους, χωρίς να τα καταστρέψεις.

Δεν υπάρχει γυναίκα που έστω και μια φορά να χρησιμοποίησε λάθος βαφή στα μαλλιά της. Είτε γιατί επέλεξε μια άλλη μάρκα που το χρώμα δεν ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιούσε πριν, είτε γιατί ήθελε να κάνει μια μικρή αλλαγή που τελικά ήταν τραγική πάνω της, είτε ακόμη γιατί μπορεί να επέλεξε τη σωστή βαφή αλλά το σωληνάριο μέσα στο κουτί να ήταν από άλλη απόχρωση (κι όμως έχει συμβεί πολλές φορές, ειδικά εάν ψωνίζετε τη βαφή σας από το σούπερ μάρκετ).

Απογοητεύεσαι από το αποτέλεσμα, δυσκολεύεσαι να βρεις λύση και δεν μπορείς ή δεν έχεις χρόνο να πας στο κομμωτήριο για να σου διορθώσουν το αποτέλεσμα; Δες τις παρακάτω απλές συμβουλές που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο των λάθος βαμμένων μαλλιών.

1) Το χρώμα στα μαλλιά σου είναι πιο ανοιχτό από αυτό που ήθελες

Ήθελες να ανοίξεις τα μαλλιά σου αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ανοιχτό από αυτό που περίμενες; Εδώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα αφού μπορείς να πάρεις μια πιο σκούρα απόχρωση (προτιμότερο έναν τόνο πιο σκούρο από αυτά που έχεις βάψει ήδη τα μαλλιά σου) για να διορθώσεις το αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα και εύθραυστα από το ντεκαπάζ ή τη βαφή που χρησιμοποίησες μπορείς να προμηθευτείς ένα τόνερ μαλλιών. Τα τόνερ έχουν την ιδιότητα να διορθώνουν τα “μπαλώματα” στο βάψιμο των μαλλιών σου, να αφαιρούν τους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους ενώ ορισμένα σκουραίνουν ελαφρά τα μαλλιά σου. Φρόντισε να ρωτήσεις σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα, αναφέροντας τον τόνο που θέλεις να αποκτήσεις στα μαλλιά σου.

2) Τα μαλλιά σου βγήκαν πιο σκούρα από αυτό που περίμενες

Εδώ τα πράγματα είναι λιγάκι πιο δύσκολα και απαιτούν υπομονή. Εάν προσπάθησες να ανοίξεις τα μαλλιά σου με βαφή αλλά βιάστηκες να την αφαιρέσεις και το χρώμα δεν άνοιξε όσο περίμενες το προτιμότερο είναι να κάνεις 2-3 εβδομάδες υπομονή για να περάσεις βαφή σε πιο ανοιχτό τόνο. Εναλλακτικά μπορείς να εφαρμόσεις ντεκαπάζ στα μαλλιά που δεν άνοιξαν όσο ήθελες, όμως αυτό χρειάζεται προσοχή και την χρήση προϊόντων που εφαρμόζονται στα κομμωτήρια για την αποφυγή σπασίματος της τρίχας. Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε 20άρι ή 30άρι το πολύ οξυζενέ για να μην καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Αφού εφαρμόσετε το ντεκαπάζ και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα τόνερ που θα δώσει πιο σαντρέ και ψυχρούς τόνους στα μαλλιά σας και βέβαια μην ξεχάσετε να περνάτε ανά τακτά διαστήματα τα μαλλιά σας με μάσκες αναδόμησης και μαλακτικές κρέμες που θα επαναφέρουν την υγρασία τους.

3) Σκούρη ρίζα και ανοιχτές άκρες

Αν βάψατε το μαλλί σας ξανθό και η ρίζα βγήκε πιο σκούρη δεν έχετε χρησιμοποιήσει λάθος βαφή μαλλιών απλά χρειάζεται μία διαδικασία για να πετύχετε ενιαίο χρώμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε διάφορα προιόντα αποχρωματισμού συγκεκριμένα στην ρίζα. Υπάρχουν προιόντα αποχρωματισμού που θεωρούνται λιγότερο δυνατά από το ντεκαπάζ, τα οποία δεν καταστρέφουν την τρίχα και ανοίγουν τα μαλλιά σας όσο θα θέλατε. Επιλέξτε βαφή αποχρωματισμού, διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και εφαρμόστε την αποκλειστικά και μόνο στα σημεία που είναι πιο σκούρα και όχι σε όλα σας τα μαλλιά. Έτσι θα διορθώσετε τη ρίζα σας και θα έχετε ενιαίο αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα