Φιλί ζωής έδωσε ο Αλ Πατσίνο στον Τζόνι Ντεπ επιλέγοντάς τον για σκηνοθέτη του «Modi» – Πως το πολύκροτο διαζύγιο έβλαψε την καριέρα του ταλαντούχου ηθοποιού

Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε ότι οφείλει στον Αλ Πατσίνο την επιστροφή του στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την επερχόμενη βιογραφική ταινία, «Modi». Η νέα ταινία, η οποία είναι στο στάδιο της παραγωγής, ακολουθεί τον Ιταλό καλλιτέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι για 48 ώρες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι η πρώτη που σκηνοθετεί ο Ντεπ μετά την ταινία «The Brave» του 1997, στην οποία πρωταγωνίστησε επίσης μαζί με τον Μάρλον Μπράντο.

Σε δήλωσή του, ο Ντεπ είπε ότι ο Πατσίνο, που υποδύεται τον Γάλλο συλλέκτη έργων τέχνης Μορίς Γκανιάτ, τον έπεισε να συμμετάσχει στο κινηματογραφικό έργο. Στις πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας που έχουν κυκλοφορήσει διακρίνονται ο Τζόνι Ντεπ και ο Αλ Πατσίνο να συζητούν για μία σκηνή.

«Η έναρξη αυτού του κινηματογραφικού ταξιδιού ως σκηνοθέτης του “Modi” ήταν μια απίστευτα ικανοποιητική και μεταμορφωτική εμπειρία» ανέφερε ο Τζόνι Ντεπ και εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη του σε όλο το καστ, το συνεργείο και τους παραγωγούς για την ακλόνητη δέσμευση και τη δημιουργικότητά τους.

«Στον Αλ, που ζήτησε να κάνω αυτή την ταινία – πώς θα μπορούσα να αρνηθώ στον Πατσίνο; Μια ειλικρινή αναγνώριση για τη γενναιόδωρη προσφορά του ταλέντου και της αφοσίωσής του σε αυτό το έργο» πρόσθεσε. «Το “Modi” είναι μια απόδειξη του συνεργατικού πνεύματος της ανεξάρτητης δημιουργίας ταινιών και είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω αυτή τη μοναδική και συναρπαστική ιστορία στον κόσμο» δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ.

Στην ταινία ο Ρικάρντο Σκαρμάτσιο υποδύεται τον Μοντιλιάνι και πρωταγωνιστούν επίσης οι Αντόνια Ντεσπλά, Στίβεν Γκρέιχαμ, Μπρούνο Γκουέρι, Ράιαν ΜακΠάρλαντ, Λουίζα Ρανιέρι και Σάλι Φίλιπς. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η ταινία “Modi” θα ακολουθεί τον Μοντιλιάνι για ένα 48ωρο καταγράφοντας μια χαοτική σειρά γεγονότων στους δρόμους και τα μπαρ του κατεστραμμένου από τον πόλεμο Παρισιού κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πως το πολύκροτο διαζύγιο έβλαψε την καριέρα του

Πέντε ολόκληρα χρόνια κράτησε η άγρια δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ και αυτό που έμεινε από το τεράστιο ξεκατίνιασμα ήταν η φθορά στην καριέρα του διάσημου ηθοποιού, που μέχρι τότε μεσουρανούσε, με τεράστιες αμοιβές, γυρίσματα για ταινίες σχεδόν κάθε χρόνο και ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις από μεγάλους οίκους, όπως o Dior.

Ο διάσημος ηθοποιός και η πρώην σύζυγός του διευθέτησαν τελικά τις διεκδικήσεις τους, με την Άμπερ Χερντ να καλείται να πληρώσει 10 εκατομμύρια στον Τζόνι Ντεπ, εκ των οποίων τελικά κατέληξε να του καταβάλει το ένα, για τη δυσφήμιση του πασίγνωστου καλλιτέχνη. Ο Ντεπ δεν φαίνεται να κράτησε ούτε σεντ από την αποζημίωση που του καταβλήθηκε αλλά μοίρασε αυτά τα χρήματα ισομερώς σε πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις, τις οποίες έχει επιλέξει ο ηθοποιός, θέλοντας να δείξει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά αλλά η αποκατάσταση της φήμης και του ονόματός του.

Οι οργανώσεις αυτές βοηθούν άρρωστα παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και παρέχουν στέγαση σε στερημένες κοινότητες. Οι πέντε μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχει επιλέξει ο ηθοποιός είναι οι The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society, Make-A-Film και Amazonia Fund Alliance.

Παρ’ όλο όμως που ο πασίγνωστος ηθοποιός κέρδισε τη διαμάχη με την πρώην σύζυγό του δεν κατάφερε να βγει αλώβητος από τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει και τους ισχυρισμούς της Χερντ ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου της με τον Τζόνι Ντεπ. Συνολικά ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε κατά 40 εκατομμύρια δολάρια, αφού έχασε πακτωλό χρημάτων από ταινίες και διαφημίσεις, όταν πριν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός από τις σοβαρότατες κατηγορίες της Χερντ, πολλοί του γύρισαν την πλάτη.

Μάλιστα οι κακές γλώσσες μιλούσαν ήδη για την καταστροφή της καριέρας του και ότι δεν θα μπορούσε να ξαναεργαστεί σε μία παραγωγή του Hollywood όπου οι αντιδράσεις από τους εργαζόμενους θα μπορούσαν να είναι μεγάλες.

Όμως ο αγαπητός σε πάρα πολύ κόσμο Τζόνι Ντεπ διέψευσε τις “Κασσάνδρες” και με τη βοήθεια του Αλ Πατσίνο επανέρχεται στην ενεργό δράση για να μεγαλουργήσει με μια βιογραφική ταινία που υπογράφουν ιερά τέρατα του κινηματογράφου.

Με στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα