«Γυάλινη Επιδερμίδα» – Η τελευταία τάση ομορφιάς από την Κορέα – Ποια συστατικά χρησιμοποιούν

Η τάση με την κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης προσώπου έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην Κορέα από το 2013, δήλωσε η Charlotte Cho, Κορεάτισσα αισθητικός.

Στην Κορέα, η «γυάλινη επιδερμίδα» ή αλλιώς «honey skin» ήρθε για να περιγράψει μια «καθαρή, χωρίς πόρους, ημιδιαφανή επιδερμίδα» και «πλέον, έχει φτάσει στη Δύση, μέσω των viral εμφανίσεων στα social media», είπε.

@jasminnlily_ Glass skincare routine 🫧 ad :code INF10JASMINL for 26% off @Stylevana products: Anua heatleaf toner Cosrx snail mucin Skin 1004 centella poremizing ampule Some by Mi Vitamin C serum Etude Soon Jung: barrier intensive cream Beauty of Joseon: Relief sun SPF 50 Laneige Lip mask Berry #stylevana #svbeautifulself #vanafamily #koreanskincare #skincareroutine ♬ feather sped up – focusonspeed

Πριν καν βάλουν οποιοδήποτε μακιγιάζ, οι Κορεάτισσες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να φροντίσουν το δέρμα τους.

«Είναι κατά κάποιο τρόπο βαθιά ριζωμένο στην κορεατική κουλτούρα από πολύ νεαρή ηλικία να φροντίζεις το δέρμα σου», καθώς το κορεατικό ήθος είναι να διασφαλίζεις ότι έχεις καλό δέρμα, αντί να χρειάζεσαι foundation και άλλα προϊόντα για να καλύψεις τις αντιαισθητικές ατέλειες.

Μπορεί να έχετε συνηθίσει την τυπική καθημερινή ρουτίνα τριών βημάτων, δηλαδή τη χρήση καθαριστικού, τονωτικού και ενυδατικής κρέμας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, αλλά στη Νότια Κορέα, τα προγράμματα περιποίησης του δέρματος κυμαίνονται από επτά έως 12 βήματα, με έμφαση στην ενυδάτωση του δέρματος με τη χρήση απαλών, φυσικών συστατικών.

Τα μοναδικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα είναι:

  • βλεννογόνος σαλιγκαριού για ενυδάτωση
  • μαργαριτάρι για φωτεινότητα
  • πράσινο τσάι για έλεγχο της λιπαρότητας
  • πρόπολη από μέλισσες για καταπραϋντική και θρεπτική δράση

Όμως, δεν πρόκειται μόνο για προϊόντα!

«Η πολυπόθητη δροσερή όψη προέρχεται από το δέρμα που είναι βαθιά και πλήρως ενυδατωμένο, και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα από μέσα».

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι το θεμέλιο, όπως και οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα αγγούρια, το ρόδι, οι ντομάτες και τα πεπόνια.

«Το νερό είναι παγιδευμένο μέσα στον ιστό των θρεπτικών συστατικών της τροφής» και «αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη απορρόφηση του νερού και μας κρατάει ενυδατωμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

Ο καλύτερος ύπνος, η καλύτερη διατροφή και η εξάλειψη κακών συνηθειών, όπως το κάπνισμα, θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή, δήλωσε ο Eugene Wexler, δερματολόγος στο Μανχάταν. Ο ύπνος, ειδικότερα, συχνά παραγνωρίζεται.

«Ο μη επαρκής ύπνος επιδεινώνει καταστάσεις όπως η ακμή, αφυδατώνει το δέρμα σας και επιταχύνει ακόμη και τη διαδικασία γήρανσης», δήλωσε ο Δρ. Wexler.

«Το ξεκούραστο δέρμα φαίνεται πιο πλούσιο, καλύτερα ενυδατωμένο και με καλύτερη κυκλοφορία. Οπότε, έχει σίγουρα και μεγαλύτερη λάμψη».

Σχετικά άρθρα