Ο σωστός τρόπος να λούζεις τα μαλλιά σου σε 6 βήματα – συμβουλές για περισσότερη διάρκεια, λάμψη και όγκο, χωρίς προϊόντα styling από τον παρισινό κομμωτή της Claudia Schiffer, Kylie Minogue, Uma Thurman

Ο Christophe Robin είναι παρισινός κομμωτής που έχει αναλάβει διασημότητες όπως: Kate Moss, Stephanie Seymour, Claudia Schiffer, Kylie Minogue, Catherine Deneuve, Ines de la Fressange, Milla Jovovich, and Uma Thurman.

Σύμφωνα με τον ειδικό τα βήματα για το σωστό λούσιμο έχουν ως εξής:

α) Ξέμπλεγμα μαλλιών

Πρώτα ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας με μια ποιοτική βούρτσα. Ο κ. Robin συνιστά να ξεκινάτε από τις άκρες και έπειτα να ανεβαίνετε προς τη ρίζα. «Ξεμπερδεύετε πρώτα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην χρειάζεται να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά μετά, όταν είναι βρεγμένα», είπε. «Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε χτένα σε μαλλιά που είναι βρεγμένα. Κάτι τέτοιο, επιβαρύνει τα μαλλιά».

β) Εφαρμογή ενός λαδιού φυτικής προέλευσης

Πριν από το λούσιμο, απλώστε ένα έλαιο φυτικής προέλευσης στις άκρες των μαλλιών και βουρτσίστε τα για να ξεμπλεχτούν. Ο κ. Robin χρησιμοποιεί ένα ενυδατικό έλαιο μαλλιών με λεβάντα, αλλά είπε ότι το καθαρό αμυγδαλέλαιο ή το έλαιο argan θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ιδανικά, θα πρέπει να αφήσετε το λάδι όλη τη νύχτα, αλλά ακόμη και ένα καλό 15λεπτο μπορεί να είναι ευεργετικό. Εφόσον βάλετε το λαδάκι σας, μπορείτε να παραλείψετε το μαλακτικό.

«Το μαλακτικό μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας», δήλωσε ο κ. Robin.

γ) Επιλογή του σωστού σαμπουάν

Λουστείτε με το καθαριστικό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο των μαλλιών σας. «Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένες γυναίκες δεν επιλέγουν το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά τους», είπε οκ. Robin. Λαμβάνοντας υπόψη την τάση της περιποίησης των μαλλιών χωρίς θειικά άλατα τον τελευταίο καιρό, σημείωσε ότι τα βαμμένα μαλλιά δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζονται με προϊόντα που εμπεριέχουν θειικά άλατα. Ωστόσο, μερικές φορές ένα σαμπουάν με θειικά άλατα μπορεί να είναι κατάλληλο «για κάποιον που έχει άβαφα μαλλιά και λιπαρές ρίζες».

Τα πιο σγουρά μαλλιά, εξήγησε, τείνουν να είναι πιο ξηρά και μπορούν να ωφεληθούν από ένα μαλακτικό καθαριστικό ως υποκατάστατο του σαμπουάν.

Ο κ. Robin είπε ότι οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν πάρα πολύ προϊόν και σημείωσε: «Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού και στη συνέχεια το αραιώνετε με νερό». Αφρίζετε μόνο τις ρίζες των μαλλιών σας με τις άκρες των δαχτύλων σας (όχι τα νύχια σας), αποφεύγοντας τις άκρες. Για να αυξήσετε τον όγκο και την κυκλοφορία, λούστε τα μαλλιά σας με το κεφάλι ανάποδα.

δ) Πολύ καλό ξέβγαλμα

Ξεπλύνετε καλά. «Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πρόβλημα, επειδή οι άνθρωποι δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να ξεπλύνουν όλο το προϊόν», δήλωσε ο κ. Robin. «Τα μαλλιά πρέπει να ξεπλένονται με σχολαστικότητα και να μην έχουν υπολείμματα από το σαμπουάν».

ε) Μαλακτικό στις άκρες

Αν αποφασίσετε να προσθέσετε μαλακτικό, εφαρμόστε το μόνο στις άκρες. Ο κ. Robin συνιστά μια μάσκα βαθιάς περιποίησης μία φορά την εβδομάδα για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων των μαλλιών, όπως η ευθραυστότητα ή το θαμπό χρώμα.

στ) Μαροκινή συμβουλή για το ξεμπέρδεμα

Ο κ. Robin έδειξε μια μαροκινή συμβουλή που έμαθε για να ξεμπερδεύει και να ανασηκώνει τις ρίζες: «Γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και περάστε το με μια πετσέτα και από τις δύο πλευρές γρήγορα», είπε. Η κίνηση της πετσέτας με το τίναγμα θα απομακρύνει και το περιττό νερό.

Έξτρα συμβουλή:

Ο κ. Robin αναγνωρίζει ότι η διαδικασία λουσίματος μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που συνηθίζεται, αλλά αν γίνει σωστά, τα μαλλιά μπορούν να δείχνουν φρεσκολουσμένα για περισσότερες μέρες. «Είναι καλό να αποφεύγετε το συχνό λούσιμο και να προσπαθείτε να λούζετε τα μαλλιά σας μέχρι 2 φορές την εβδομάδα», επισημαίνει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ξηρό σαμπουάν είναι η λύση για τις υπόλοιπες ημέρες. «Το ξηρό σαμπουάν δεν έχει διάρκεια», είπε. Αντ’ αυτού, μερικοί ψεκασμοί με διάλυμα ξυδιού στις ρίζες μπορούν να απομακρύνουν τη λιπαρότητα (απλά προσθέστε πέντε σταγόνες μηλόξυδο σε 200 ml νερό, σε ένα μπουκάλι ψεκασμού).

Ο κ. Robin πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με το ξηρό σαμπουάν, δεν υπάρχουν υπολείμματα και το ξύδι είναι ένα υπέροχο τονωτικό για το τριχωτό της κεφαλής».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα