Μίλα μαζί του για το σεξ: 10 επικοινωνιακά tips που θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Η αποτελεσματική σεξουαλική επικοινωνία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των υγιών και ικανοποιητικών προσωπικών σχέσεων. Οι ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με τις επιθυμίες, τα όρια και τις προσδοκίες ενισχύουν την αμοιβαία κατανόηση και συμβάλλουν σε μια ικανοποιητική σύνδεση μεταξύ των συντρόφων. Ωστόσο, η έναρξη συζητήσεων για το σεξ μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για πολλά ζευγάρια.

1) Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο χωρίς επικριτική διάθεση:

Η δημιουργία ενός ασφαλούς και μη επικριτικού χώρου είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική σεξουαλική επικοινωνία. Και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να εκφράζουν τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους χωρίς το φόβο κριτικής. Καλλιεργήστε ένα περιβάλλον που θα διαπνέεται από με αμοιβαίο σεβασμό και θα μπορείτε να ανοιχτείτε στον σύντροφό σας για όλα όσα νιώθετε και σας απασχολούν.

2) Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο και το κατάλληλο σκηνικό:

Όταν πρόκειται να θίξετε ευαίσθητα θέματα πρέπει να επιλέξετε μια στιγμή που και οι δύο είστε χαλαροί και τίποτα δεν σας αποσπά την προσοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγετε να συζητάτε οικεία θέματα σε περιόδους άγχους ή συγκρούσεων, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνείες και εντάσεις.

3) Ξεκινήστε με θετική προδιάθεση:

Ξεκινήστε τη συζήτηση με θετική προδιάθεση. Μιλήστε στο σύντροφό σας για όλα τα θετικά στοιχεία που σας προσφέρει η σεξουαλική συναναστροφή μαζί του και κάντε τον να νιώσει ότι είναι σημαντικός για εσάς. Κάτι τέτοιο συμβάλλει στη διαμόρφωση μίας καλής ατμόσφαιρας για συζήτηση και η επικοινωνία καθίσταται περισσότερο αποτελεσματική, ικανοποιώντας και τους δυο σας.

4) Χρησιμοποιήστε δηλώσεις «εγώ»:

Για να αποφύγετε να ακούγεστε κατηγορηματικές μιλήστε για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, πείτε «αισθάνομαι» αντί για «πάντα εσύ» για να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που βιώνεται μέσα στη σχέση σας χωρίς να επιρρίπτετε όλη την ώρα τις ευθύνες στον άλλο. Κάτι τέτοιο δείχνει υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση.

5) Να είστε συγκεκριμένες και σαφείς:

Όταν συζητάτε για επιθυμίες ή ανησυχίες, να είστε συγκεκριμένες και σαφείς στην επικοινωνία σας. Η ασάφεια μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Διατυπώστε με σαφήνεια τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα όριά σας, επιτρέποντας στο σύντροφό σας να κατανοήσει και να ανταποκριθεί αναλόγως.

6) Ακούστε τι έχει να σας πει ο άλλος:

Η σεξουαλική επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εξασκηθείτε στην ενεργητική ακρόαση για να κατανοήσετε πλήρως την οπτική γωνία του συντρόφου σας. Αποφύγετε να διακόπτετε και κάντε διευκρινιστικές ερωτήσεις για να διασφαλίσετε ότι ακούγεστε και οι δύο.

7) Διαμορφώστε το κατάλληλο κλίμα για έναν αμοιβαίο διάλογο:

Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να συμμετέχει στη συζήτηση και να κάνει ερωτήσεις. Ο αμοιβαίος διάλογος είναι σημαντικός καθώς επιτρέπει και στα δύο άτομα να συνεισφέρουν στη συζήτηση. Ρωτήστε ελεύθερα και με ειλικρίνεια όλα όσα σας απασχολούν και παράλληλα εκφράστε την επιθυμία σας να μάθετε για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του συντρόφου σας.

8) Αξιοποιήστε τη μη λεκτική επικοινωνία:

Η μη λεκτική επικοινωνία, όπως η γλώσσα του σώματος και το άγγιγμα, μπορεί να μεταφέρει μηνύματα που οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να αποτυπώσουν όλα όσα νιώθετε και θέλετε να καταλάβει ο άλλος. Προσέξτε τις μη λεκτικές εκφράσεις του συντρόφου σας και εκφράστε τα συναισθήματά σας με απαλά αγγίγματα ή στοργικές χειρονομίες.

9) Εξερευνήστε μαζί τυχόν φαντασιώσεις:

Μοιραστείτε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις και ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Η εξερεύνηση των φαντασιώσεων του άλλου μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη κατανόηση των επιθυμιών και ενδεχομένως να ενδυναμώσει τη σεξουαλική επιθυμία ανανεώνοντας τη σχέση.

10) Επανεξετάστε τις συζητήσεις:

Η σεξουαλική επικοινωνία είναι μια συνεχής διαδικασία. Είναι καλό να μιλάτε για τις σεξουαλικές σας ανάγκες και επιθυμίες, ώστε και οι δύο να νιώθετε ικανοποιημένοι από τη σχέση που έχτε δημιουργήσει. Μπορείτε να επαναφέρετε τις συζητήσεις στο τραπέζι οποιαδήποτε στιγμή προκύψουν αλλαγές που επηρεάζουν τις προτιμήσεις σας και τη σεξουαλική σας διάθεση.

Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα γερό θεμέλιο για την ενίσχυση της οικειότητας, επιτρέποντας σε εσάς και το σύντροφό σας να συνδεθείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο και σε τελική ανάλυση να απολαύσετε μια ικανοποιητική και με αμοιβαίο σεβασμό σεξουαλική σχέση.

Σχετικά άρθρα