Απίστευτο βίντεο με γυναίκα στη Βραζιλία που πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα για να υπογράψει δάνειο ύψους 3.000€ – «Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις, δεν μπορώ να υπογράψω για σένα»

Ένα άκρως σουρεαλιστικό σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα (16/4), σε μία τράπεζα της Βραζιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα, μετέφερε το νεκρό θείο της στην τράπεζα, προκειμένου να τον βάλει να υπογράψει για ένα δάνειο, ύψους 3.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι στην τράπεζα αντίκρισαν τον ηλικιωμένο άντρα και αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά, καθώς ήταν υπερβολικά χλωμός.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα που ήταν δίπλα του και η οποία φέρεται να ήταν η ανιψιά που τον φρόντιζε παρίστανε πως συνομιλεί μαζί του και χαρακτηριστικά του έλεγε:

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα». 

Του έβαζε στο χέρι το στυλό και τον παρότρυνε: «Υπόγραψε εδώ και σταμάτα να μου προκαλείς πονοκέφαλο», αλλά όπως είναι λογικό συνάντησε μια λογική σιωπή από τον άνδρα με τον οποίο προσποιούνταν ότι συνομιλούσε.

Το βίντεο δείχνει το κεφάλι του νεκρού άνδρα να ταλαντεύεται μπρος-πίσω, προτού εκείνη πιάσει τον λαιμό του με το αριστερό της χέρι από πίσω, ώστε να το σταθεροποιήσει.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό που κάνετε είναι νόμιμο. Δεν φαίνεται πολύ καλά ο κύριος. Είναι πολύ χλωμός», παρατήρησε υπάλληλος της τράπεζας σε γειτονιά στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο με την γυναίκα να απαντά «έτσι είναι πάντα» και να προσθέτει απευθυνόμενη προς τον – νεκρό – άνδρα στο αμαξίδιο «αν δεν αισθάνεσαι καλά μπορώ να σε πάω στο νοσοκομείο. Θέλεις να πάμε πάλι στο ξενοδοχείο;».

Το βίντεο:

Οι τραυματιοφορείς που κλήθηκαν στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι ο νεκρός συνταξιούχος, Paulo Roberto Braga, 68 ετών, είχε πεθάνει λίγες ώρες νωρίτερα.

Η γυναίκα που τον μετέφερε στην τράπεζα, η Erika de Souza Vieira Nunes, συνελήφθη στον τόπο του συμβάντος και δήλωσε στην αστυνομία ότι ήταν ανιψιά του καθώς και η φροντιστής του.

Οι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν να σηματοδοτούν ότι είναι συγγενείς και λέγεται ότι ελέγχουν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος εντός και εκτός της τράπεζας για να δουν αν το μέλος της οικογένειας του κ. Braga ήταν μόνο του ή με φερόμενους συνεργούς εν μέσω υποψιών ότι μπορεί να έχουν να κάνουν με οργανωμένη απάτη.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Fabio Luiz επιβεβαίωσε μετά τη σύλληψη ότι ο κ. Braga ήταν ήδη νεκρός όταν τον οδήγησαν στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η αίτηση ήταν για δάνειο 17.000 βραζιλιάνικων ρεάλ, δηλαδή για 3.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα