Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το περίφημο “banana bread”, τώρα ήρθε η στιγμή να το φτιάξεις (300 θερμίδες)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 1 φραντζόλα)

Για το ψωμί:
125 γρ. κρύο βούτυρο και λίγο έξτρα για να αλείψετε το ταψί
¾ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια με πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 5)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη:

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ή χοντρή ζάχαρη
⅛ κουταλιά του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  2. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 επί 5 ιντσών.
  3. Με το μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε την κρέμα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε ένα-ένα τα αυγά.
  6. Ανακατέψτε τις μπανάνες μέχρι να μείνουν μόνο μικρά κομμάτια.
  7. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά μαζί και ανακατέψτε τα στο μείγμα με τις μπανάνες μέχρι να ενωθούν.
  8. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί. Αν φτιάξετε επικάλυψη, ανακατέψτε τα υλικά μαζί και πασπαλίστε πάνω από το μείγμα.
  9. Ψήστε περίπου μία ώρα, και τρυπήστε με μία οδοντογλυφίδα ώσπου να βγαίνει καθαρή.
  10. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί 10 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε το σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το αποθηκεύσετε.

Σχετικά άρθρα