Μπισκότα με τζίντζερ, σοκολάτα και κεράσι για να κρατήσεις τη γλύκα με το αγόρι σου και μετά του Αγίου Βαλεντίνου

Λίγη ζαχαρίτσα, λόγω αγάπης, επιτρέπεται!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 24 μπισκότα)

  • ¾ φλιτζανιού/150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας/85 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ζεστό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2¼ κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού/75 γραμμάρια μελάσα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1¾ φλιτζάνι/225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¾ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι/140 γραμμάρια χοντροκομμένη σοκολάτα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι/75 γραμμάρια αποξηραμένα κεράσια ή κράνμπερι, χοντροκομμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το κακάο, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι και χτυπήστε τα με ένα σύρμα για να αναμειχθούν.

Βήμα 3
Προσθέστε τη μελάσα και το αυγό στο μπολ και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να μείνουν λίγες λωρίδες αλευριού.

Βήμα 4
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κεράσια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι.

Βήμα 5
Μοιράζετε τα μπισκότα σε 24 μπάλες που είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας/35 γραμμάρια η κάθε μία, τις κυλάτε στην καστανή ζάχαρη και τις τοποθετείτε στα ταψιά, 12 μπισκότα ανά ταψί.

Βήμα 6
Ψήστε τα μπισκότα για 15 έως 17 λεπτά, μέχρι να σπάσουν στην κορυφή αλλά να είναι ακόμα αρκετά μαλακά στο κέντρο.

Τέλος, ψύξτε τα μπισκότα και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 4 ημέρες.

Σχετικά άρθρα