Δείτε το «λαγούμι» 30 μέτρων όπου ζει η οικογένεια Παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία – Με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν από εκεί τα ανήλικα παιδιά τους

Σε ένα λαγούμι 30 μέτρων ζει μία πολύτεκνη οικογένεια στην ορεινή Κορινθία, σε ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως επιλέγουν να αυτοαποκαλούνται.

Η ύπαρξη αυτής της οικογένειας στην Κόρινθο ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία εις βάρος του πατέρα της οικογένειας καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν.

Η μητέρα και ο πατέρας προσπάθησαν να διαφύγουν μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους από τάφρο που είχαν σκάψει κάτω από το σπίτι τους, η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά. Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε στο 30 μέτρων λαγούμι, όπλα, σφαίρες, αυτοσχέδια τόξα και βέλη. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του γεγονότος έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται αρκετοί άνθρωποι ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες και αυτοαποκαλούνται κοινότητα «Παλαιοχριστιανών».

Το σπίτι τους είναι φτιαγμένο από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό και έχουν σκάψει το λαγούμι για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους. «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε ένα μέλος της κοινότητας. Όπως μάλιστα υποστήριξε υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση στην Κόρινθο

«Κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή:

  • α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του:
  • β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη)
  • γ) Κ. (κόρη του δράστη)
  • δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη) Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω:

  • ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο
  • ένα (1) αεροβόλο όπλο
  • εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια
  • ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56)
  • επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη
  • τέσσερα (4) μαχαίρια και
  • ένα (1) τσεκούρι

«Σε πρόσθετες έρευνες με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση οποιουδήποτε επιπρόσθετου στοιχείου, εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας (1΄ ίντσας), καθώς και ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 556mm», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών με εισαγγελική απόφαση:

Με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» από το «λαγούμι», στο οποίο ζούσαν υπό σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα, της Ορεινής Κορινθίας.

Ο τρόπος ζωής της οικογένειας, κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής, και με τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, ήρθε στο φως μετά την καταγγελία κυνηγού για εμπρησμό του οχήματός του από την εν λόγω οικογένεια. Συνελήφθη το ζευγάρι και δύο παιδιά του 45χρονου, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα με θρησκευτικά και φυσιολατρικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζει στον τρόπο ζωής των προγόνων μας όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ζευγάρι. Σε ότι αφορά το γεγονός ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο οι ίδιοι θέτουν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης αλλά και οικονομικά, ενώ υποστηρίζουν ότι τους παραδίδουν οι ίδιοι μαθήματα.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως: «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα. Ο «πατριάρχης», όπως αυτοαποκαλείται, δήλωσε πως υπάρχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο».

Σχετικά άρθρα