Βελουτέ μανιταρόσουπα 3 σε 1: Πανεύκολη, πεντανόστιμη και υγιεινή με μόνο 145 θερμίδες – Δες πώς να την κάνεις

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

(6 μερίδες)

  • 600 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο βιολογικό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 75 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 φέτες ciabatta (ψωμάκι) ή όποιο προτιμάτε
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

(45 λεπτά)

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και, στη συνέχεια, κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  2. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Έχετε δίπλα σας και τα κλωναράκια από το θυμάρι.
  3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι και τα μανιτάρια. Βάζετε το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Κρατάτε στην άκρη 4 κουταλιές της σούπας από τα μανιτάρια, για να προσθέσετε αργότερα.
  5. Ρίξτε το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε τον να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  6. Αλατοπιπερώνετε με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια χτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
  7. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε την να ξαναπάρει μία βράση και σβήστε τη φωτιά.
  8. Φρυγανίστε τη ciabatta σε ένα καυτό ταψί, στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω τα περισσότερα από τα μανιτάρια που κρατήσατε και περιχύστε ελαφρά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  9. Αδειάστε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα υπόλοιπα μανιτάρια και σερβίρετε με τα crostini ciabatta στο πλάι.

Σχετικά άρθρα