Υλικά:
– 400 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες
– 150 γρ. γκουαντσιάλε, κομμένο σε λεπτές φέτες
– 4 φρέσκα αυγά μεγάλα (1 αυγό και 3 κρόκοι)
– 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο ρομάνο ή παρμεζάνα
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Αλάτι για το νερό των ζυμαρικών
Οδηγίες:
1. Προετοιμασία Ζυμαρικών:
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 8-10 λεπτά.
- Διατηρήστε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος πριν τα στραγγίξετε.
2. Προετοιμασία Γκουαντσιάλε:
- Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε τις φέτες γκουαντσιάλε μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Αφαιρέστε τις φέτες και διατηρήστε το λίπος που θα βγει.
3. Παρασκευή Σάλτσας:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τους κρόκους, προσθέστε το τριμμένο τυρί και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά.
4. Συνδυασμός και Τελική Προετοιμασία:
- Επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το λίπος του γκουαντσιάλε.
- Προσθέστε το μείγμα αυγών και τυριού και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το διατηρημένο νερό του βρασίματος για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει και να κολλάει στα ζυμαρικά, περίπου 1-2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τις τραγανές φέτες γκουαντσιάλε που είχατε διατηρήσει, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρετε άμεσα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για επιπλέον γεύση.
- Απολαύστε το πιάτο σας ζεστό, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η σάλτσα διατηρεί την κρεμώδη υφή τηs.
Botrini’s Restaurant Athens
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 24, Χαλάνδρι 152 33
Τηλέφωνο: 21 0685 7323