Δες ποιο είναι το μυστικό του Έκτορα Μποτρίνι για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και απόλαυσέ την σαν να την ετοίμασε ο κορυφαίος σεφ

Υλικά:

– 400 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες

– 150 γρ. γκουαντσιάλε, κομμένο σε λεπτές φέτες

– 4 φρέσκα αυγά μεγάλα (1 αυγό και 3 κρόκοι)

– 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο ρομάνο ή παρμεζάνα

– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– Αλάτι για το νερό των ζυμαρικών

Οδηγίες:

1. Προετοιμασία Ζυμαρικών:

  • Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 8-10 λεπτά.
  • Διατηρήστε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος πριν τα στραγγίξετε.

2. Προετοιμασία Γκουαντσιάλε:

  • Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε τις φέτες γκουαντσιάλε μέχρι να γίνουν τραγανές.
  • Αφαιρέστε τις φέτες και διατηρήστε το λίπος που θα βγει.

3. Παρασκευή Σάλτσας:

  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τους κρόκους, προσθέστε το τριμμένο τυρί και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά.

4. Συνδυασμός και Τελική Προετοιμασία:

  • Επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το λίπος του γκουαντσιάλε.
  • Προσθέστε το μείγμα αυγών και τυριού και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το διατηρημένο νερό του βρασίματος για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει και να κολλάει στα ζυμαρικά, περίπου 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τις τραγανές φέτες γκουαντσιάλε που είχατε διατηρήσει, ανακατεύοντας καλά.
  • Σερβίρετε άμεσα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για επιπλέον γεύση.
  • Απολαύστε το πιάτο σας ζεστό, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η σάλτσα διατηρεί την κρεμώδη υφή τηs.

μαγαζί Έκτορα Μποτρίνι

Botrini’s Restaurant Athens

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 24, Χαλάνδρι 152 33

Τηλέφωνο: 21 0685 7323

Σχετικά άρθρα