Η Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει το διαδικτυακό bullying που δεχόταν όταν ήταν έγκυος στα δύο της παιδιά – «Το σκέφτεσαι και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί οι άνθρωποι βγάζουν τόσο μίσος» (βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, η Μέγκαν Μαρκλ παρευρέθηκε χθες σε εκδήλωση στο φεστιβάλ SXSW στο Όστιν του Τέξας και μίλησε για το bullying που δεχόταν, μέσω των social media, όταν ήταν έγκυος στα δύο της παιδιά και μάλιστα είπε πως αυτό που βίωσε ήταν «τόσο σκληρό».

Μιλώντας για το διαδικτυακό bullying που είχε δεχθεί η Μέγκαν Μαρκλ όταν ήταν έγκυος

Όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιμετώπισε αυτή την ατέλειωτη τοξικότητα, η δούκισσα του Σάσεξ είπε ότι για να διατηρεί καλή ψυχοσωματική κατάσταση πλέον «κρατά αποστάσεις» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, πρόσθεσε ότι βίωσε «το μεγαλύτερο μέρος του εκφοβισμού και της κακοποίησης» όταν ήταν έγκυος στον Άρτσι και στη Λίλι και σε ένα νεογέννητο.

Επίσης, η Μέγκαν είπε:

«Απλώς το σκέφτεσαι και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί οι άνθρωποι βγάζουν τόσο μίσος. Δεν είναι απλώς φαρμακερό, είναι βάναυσο. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό; Και σίγουρα όταν είσαι – ως μαμάδες, ξέρουμε ότι είναι μια τόσο τρυφερή και ιερή στιγμή – μπορεί να λυγίσεις, τόσο οδυνηρό είναι αυτό. Ίσως επειδή ήμουν έγκυος, να ενεργοποιήθηκε το μητρικό ένστικτο για να κάνω ό,τι μπορούσα για να προστατέψω το παιδί μου και ως αποτέλεσμα να προστατέψω και τον εαυτό μου».

Η εκστρατεία κατά της σεξιστικής διαφήμισης που έκανε όταν ήταν 11 ετών

Η Μέγκαν έφερε στον κόσμο τον πρίγκιπα Άρτσι τον Μάιο του 2019 και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ τον Ιούνιο του 2021 στην Καλιφόρνια μετά τη μετακόμιση του ζεύγους των Σάσεξ στις ΗΠΑ.

Οι διοργανωτές παρουσίασαν την Δούκισσα του Σάσεξ ως «οραματίστρια γυναικεία ηγετική προσωπικότητα», ενώ στο ίδιο πάνελ μετείχε και η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς.

Η Μέγκαν μίλησε για την εμπειρία της όταν ήταν μόλις 11 ετών και έκανε εκστρατεία για να αλλάξει μια σεξιστική διαφήμιση.

«Δεν είναι μικρή η φωνή σου, απλώς πρέπει να ακουστεί. Είναι αστείο να στρέφεις τώρα το βλέμμα σε εκείνη την εποχή, που δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήμουν απλώς μια 22χρονη με μολύβι και χαρτί, αλλά αυτό δείχνει ότι όταν γνωρίζει ότι κάτι είναι λάθος και υψώνεις τη φωνή σου για να υπερασπιστείς το δίκαιο, αυτό βρίσκει απήχηση στον κόσμο».

Και η Μπρουκ Σιλντς αντέτεινε με χιούμορ θυμίζοντας ότι στην ίδια ηλικία των 11 εκείνη πρωταγωνίστησε στην ταινία “Pretty Baby” του 1978: «Να άλλο ένα σημείο που διαφέρουμε. Όταν εγώ ήμουν 11 ετών έπαιζα το ρόλο μιας πόρνης».

Η Μέγκαν είχε πει παλαιότερα ότι ήταν το άτομο που δέχθηκε το μεγαλύτερο διαδικτυακό εκφοβισμό το 2019. Σε ένα podcast με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η Μέγκαν είπε ότι ήταν «τόσο καταστροφική» η επίπτωση αυτής εμπειρίας στην υγεία της.

«Δεν ήμουν καν ορατή [σσ: εννοεί ότι απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας]. Ήμουν σε άδεια μητρότητας με το μωρό, αλλά αυτά που κατασκεύασαν και ξεστόμισαν [εις βάρος μου] ήταν ανυπόφορα. Τόσο άσχημα, που δεν μπορεί να το διανοηθεί κανείς», είπε.

Σχετικά άρθρα