12 ανήλικοι ξυλοκόπησαν αλύπητα το συμμαθητή τους και τον πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών, στο Βόλο

Τα περιστατικά βίας ανηλίκων φαίνεται να μην έχουν τελειωμό.

Στην προκειμένη περίπτωση, το περιστατικό έλαβε χώρα στο Βόλο, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης και θύμα υπήρξε ένα 16χρονο αγόρι, το οποίο αφού ξυλοκοπήθηκε με κλωτσιές και μπουνιές από τους συμμαθητές του, μετά βρέθηκε μέσα σε κάδο ανακύκλωσης. Πιο συγκεκριμένα, το περιστατκό σημειώθηκε γύρω στις 22:15 μ.μ. το βράδυ, στο πάρκο της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Χρυσοχοΐδη. 

Τι είπε η αυτόπτης μάρτυρας

Μάρτυρας στο περιστατικό ήταν μια νεαρή μητέρα μικρού παιδιού, η οποία καθώς επέστρεφε από φιλικό της σπίτι, σταμάτησε με το αυτοκίνητό της όταν είδε τι συνέβαινε και άρχισε να τους φωνάζει να σταματήσουν.

Η γυναίκα είδε μία παρέα 12 παιδιών, ηλικίας 16 χρόνων περίπου, οι οποίοι τα είχαν βάλει με έναν συνομήλικό τους.

«Τον χτυπούσαν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές. Είχαν αρπάξει ακόμη και χαρτόνια μέσα από έναν κάδο ανακύκλωσης και τον χτυπούσαν με δύναμη στο κεφάλι. Αλλοι χτυπούσαν και άλλοι παρακολουθούσαν και γελούσαν. Το παιδί υπέμεινε τα χτυπήματα, χωρίς να αντιδρά, μέχρι που τον σήκωσαν στα χέρια και τον πέταξαν μέσα στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης», περιέγραψε σοκαρισμένη.

H μητέρα βγήκε από το όχημά της και άρχισε να κινείται προς το μέρος των νεαρών ζητώντας τους να σταματήσουν να χτυπάνε το άλλο παιδί. Οι ανήλικοι άρχισαν να τρέχουν, δεν απομακρύνθηκαν όμως πολύ, όπως διαπίστωσε η ίδια. Αμέσως έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει τον έφηβο που βρισκόταν με το κεφάλι μέσα στον κάδο ανακύκλωσης και προσπαθούσε να βγει.

Μόλις κατάφερε να τον απεγκλωβίσει προσπάθησε να τον πείσει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς. «Είμαι καλά, σας παρακαλώ μην ανησυχείτε. Μπορώ να το αντιμετωπίσω», της είπε, όπως δήλωσε η ίδια, και έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένος να ακολουθήσει τις συμβουλές της.

«Επέμεινα, αλλά από τη στιγμή που το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει, επέστρεψα στο αυτοκίνητο και συνέχισα την πορεία μου», πρόσθεσε η νεαρή μητέρα που όμως δεν ενημέρωσε την Αστυνομία. «Ενδεχομένως να έπρεπε να το κάνω, αλλά εκείνη τη στιγμή τα είχα χαμένα. Σοκαρίστηκα», αναγνώρισε η ίδια, εκφράζοντας παράλληλα έντονο προβληματισμό, καθώς σύμφωνα με την εικόνα που αποκόμισε, τόσο τα παιδιά που επιτέθηκαν στον συνομήλικό τους όσο και ο ίδιος δεν έδειξαν κλονισμένοι από το όλο περιστατικό.

«Συμπεριφερόταν λες και όλο αυτό ήταν μία πλάκα που έκαναν μεταξύ τους για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Τι να πω, αυτή η εικόνα, να γελούν χτυπώντας τόσο βίαια έναν συνομήλικό τους, αλλά και το ίδιο το παιδί να το πετάνε μέσα στον κάδο αφού πρώτα το χτύπησαν και να προσπαθεί να ”αποφύγει” την όποια βοήθεια του προσφέρθηκε, είναι πρωτόγνωρη. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να συμβεί στο δικό μου παιδί και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο», επισήμανε η αυτόπτης μάρτυρας.

Σχετικά άρθρα