Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια, όταν δύο νεαροί Σομαλοί εισέβαλαν στο σπίτι της από την μπαλκονόπορτα – Την λήστεψαν και προσπάθησαν να την βιάσουν – Τι κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Το εφιαλτικό σκηνικό που έζησε η 36χρονη γυναίκα, έλαβε χώρα μέσα στο διαμέρισμά της γυναίκας στα Εξάρχεια. Δύο νεαροί δράστες από τη Σομαλία την λήστεψαν και μάλιστα αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει και να φωνάζει για βοήθεια, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή.

Τι κατέγραψε η κάμερα:

Οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε η 36χρονη:

Ήταν ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, όταν οι δύο Σομαλοί ηλικίας 20 και 18 ετών, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος της 36χρονης σε πρώτο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, μπήκαν μέσα και ενώ κοιμόταν την απείλησαν με μαχαίρι και την ακινητοποίησαν.

Ο 20χρονος Σομαλός φέρεται να της ζήτησε να του πει πού φύλαγε τα τιμαλφή και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της. Η 36χρονη αντιστάθηκε και ο 20χρονος εγκατέλειψε την προσπάθεια, συνεχίζοντας την έρευνα στο διαμέρισμα της γυναίκας για να βρει χρήματα και χρυσαφικά.

Ο 18χρονος Σομαλός παρέμεινε στο δωμάτιό της και με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε και εκείνος να ασελγήσει σε βάρος της. Για καλή της τύχη, η 36χρονη αντέδρασε βάζοντας τις φωνές και και αποτρέποντας τη σεξουαλική κακοποίησή της. Έτσι, ο Σομαλός εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Οι δύο αλλοδαποί απέσπασαν το ποσό των 1.050 ευρώ, αρκετά κοσμήματα, το ρολόι, το κινητό και την τσάντα της κοπέλας με ό,τι είχε μέσα και έφυγαν με τα κλοπιμαία, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Η 36χρονη αναγνώρισε και τους δύο δράστες

«Κοιμάμαι πάντα με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε η 36χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα από τους δύο δράστες και εξακολουθεί να αναζητά τον συνεργό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων εξιχνιάστηκε ληστεία και απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας, που τελέστηκαν στις 29-2-2024 εντός οικίας στα Εξάρχεια.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 10-3-2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, 20χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-2-2024, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια διαρρηγνύοντας τη μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τιμαλφή.

Στη συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού οι πρώτοι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ τη 10-3-2024 εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σχετικά άρθρα