5 κορυφαίες στιγμές από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και το after party (βίντεο)

Η μεγαλύτερη τελετή απονομής βραβείων στον κόσμο του κινηματογράφου, τα Όσκαρ, πραγματοποιήθηκε στο Χόλιγουντ τo βράδυ της Κυριακής, 10/03/24.

Στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, διασημότητες και ηθοποιοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων 12 μηνών.

Ο μεγαλύτερος νικητής της βραδιάς ήταν η ταινία “Oppenheimer“, η οποία κέρδισε επτά βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Υπήρχαν ζωντανές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεχωριστής ερμηνείας του “I’m Just Ken” από τον ηθοποιό Ryan Gosling, αλλά και ενός σκύλου με παπιγιόν!

1. “I’m Just Ken”. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έφερε την ενέργεια του Κεν στα Όσκαρ

Φορώντας ένα αστραφτερό ροζ κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο Ryan άρχισε να τραγουδά το τραγούδι στο κοινό, ακριβώς πίσω από τη συμπρωταγωνίστριά του Margot Robbie – που υποδύεται την Barbie στην ταινία – κάνοντάς την να γελάσει.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή, όπου τον συνόδευσαν οι διάσημοι μουσικοί Mark Ronson και ο κιθαρίστας Slash, καθώς και άλλοι 65 Κεν, μεταξύ των οποίων οι Simu Liu, Ncuti Gatwa και Kingsley Ben-Adir που επίσης έπαιξε τον Κεν στην ταινία.

Ο Ράιαν κατέβηκε επίσης στο πλήθος για να τραγουδήσει μαζί με τη σκηνοθέτιδα της Barbie, Greta Gerwig, και τις συμπρωταγωνίστριες Margot Robbie και America Ferrera, καθώς και τη φίλη του και ηθοποιό Emma Stone.

2. Η Billie Eilish κέρδισε το ‘Triple Crown’ μαζί με τον αδερφό της Fineas

Τα αδέλφια έδωσαν μια ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού “What Was I Made For?” στο κοινό και καταχειροκροτήθηκαν.

Η Billie και ο αδελφός της κέρδισαν επίσης το 2021 για το τραγούδι του James Bond “No Time to Die” και με την τελευταία νίκη της, έγινε ο νεότερος άνθρωπος που κέρδισε δύο Όσκαρ, καθώς και κέρδισε το τριπλό στέμμα – τον τίτλο που δίνεται σε κάποιον που κερδίζει ένα Όσκαρ, ένα Grammy και μια Χρυσή Σφαίρα – για ένα κινηματογραφικό τραγούδι.

3. «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων

Υπήρξε ισχυρός ανταγωνισμός στην κατηγορία ταινιών κινουμένων σχεδίων φέτος, με τις ταινίες Elemental της Disney και Spider-Man Across the Spider-verse να είναι υποψήφιες.

Όμως το βραβείο πήγε στον διάσημο Ιάπωνα δημιουργό κινουμένων σχεδίων του Studio Ghibli, Hayao Miyazaki, για τη νέα του ταινία The Boy and the Heron (Το αγόρι και ο ερωδιός).

Η ιστορία της διαδραματίζεται μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ιαπωνία και επικεντρώνεται σε ένα 12χρονο αγόρι, τον Mahito Maki, ο οποίος μετακομίζει σε μια νέα πόλη στην ύπαιθρο μετά τον θάνατο της μητέρας του και ανακαλύπτει μια μαγική πύλη σε έναν φανταστικό κόσμο.

Η ταινία «Το αγόρι και ο ερωδιός» χρειάστηκε περίπου δέκα χρόνια για να γυριστεί, καθώς τα κινούμενα σχέδια του κ. Μιγιαζάκι είναι σχεδιασμένα με το χέρι.

4. Ποιος είναι καλό παιδί; Ο Μέσι ο σκύλος!

Στο κοινό των Όσκαρ προστέθηκε φέτος ένας τετράποδος σταρ: Ο Messi ο σκύλος.

Το ασπρόμαυρο border collie υποδύθηκε τον σκύλο Snoop στην ταινία “Anatomy of a Fall” – η οποία ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία.

Ο Μέσι καταγράφηκε από την κάμερα να χειροκροτεί τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που κέρδισε το βραβείο καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου.

Δυστυχώς ο Μέσι δεν κέρδισε Όσκαρ, αλλά κέρδισε το βραβείο του πιο καλού αγοριού!

5. Τα παιδιά που εμφανίστηκαν στη σκηνή με την Becky G

Η τραγουδίστρια Becky G έδωσε επίσης μια εντυπωσιακή εμφάνιση στα Όσκαρ.

Τραγούδησε το τραγούδι της “The Fire Inside”, από την ταινία Flamin’ Hot – η οποία αναφέρεται στην εφεύρεση της τραγανής γεύσης Flamin’ Hot Cheetos.

Στα μισά του τραγουδιού, μαζί της στη σκηνή ανέβηκε και μια ομάδα κοριτσιών από μια παιδική χορωδία της γενέτειράς της, του Inglewood, στις ΗΠΑ.

Το after party στα βραβεία Όσκαρ

Σχετικά άρθρα