Υπόθεση Κολωνού: «Με εξοργίζει η εισαγγελική πρόταση γι’ αυτό το τέρας» – Τι είπε η θεία του 12χρονου κοριτσιού και τι οι δικηγόροι της μητέρας μετά την απόφαση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου

Μετά την απόφαση της εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας και ενοχή μόνο για 4 αδικήματα, η οικογένεια της 12χρονης από τον Κολωνό είναι σοκαρισμένη.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, πέρα από τον Ηλία Μίχο ζήτησε την ενοχή ενός από τους 23 κακοποιητές, πακιστανικής καταγωγής.

Υπενθυμίζεται πως για τη μητέρα της 12χρονης, ζήτησε ενοχή για μαστροπεία, για διανομή πορνογραφικού υλικού, αλλά και για εκβίαση της πρώην συζύγου του Μίχου.

Τι είπε η θεία και κηδεμόνας της 12χρονης μετά την απόφαση της εισαγγελέως

Την επιμέλεια της 12χρονης έχει αναλάβει η θεία της και με αφορμή τα όσα συνέβησαν είπε θυμωμένη τα εξής:

«Δεν έχω λόγια… είμαστε όλοι συγκλονισμένοι… είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Με εξοργίζει η εισαγγελική πρόταση γι’ αυτό το τέρας. Πώς γίνεται να τον αθωώνει, μετά από αυτά που είδαν τα μάτια μας στο βίντεο; Πώς γίνεται να μην τον καταδικάζει για μαστροπεία, όταν έχουμε στα χέρια μας τα μηνύματα;»

«Αθώοι όλοι λοιπόν! Αθώος και ο Πακιστανός! Κανείς δεν βίασε! Σε λίγο θα μας πουν ότι τους βίασε το παιδί! Απορώ πως δεν έβαλαν στη φυλακή και τη μικρή…».

«Είναι τραγική η πρόταση για τη μητέρα του παιδιού. Ζητούν την ενοχή χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είναι δυνατόν να τα έκανε όλα αυτά που την κατηγορούν και μόνο σε ένα παιδί; Κανένα παιδί της δεν την έχει κατηγορήσει. Πώς την παρουσιάζουν ως μαστροπό; Έβγαλε λεφτά από αυτό και έκανε πλουσιοπάροχη ζωή και δεν το ξέρουμε;», αναρωτήθηκε η θεία της 12χρονης.

«Τα παιδιά της είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θρηνούν για τη μητέρα τους. Τιμωρούν 8 παιδιά που υποφέρουν. Τόσο καιρό βιώνουμε έναν πόλεμο και μια εγκατάλειψη. Μας έχουν αφήσει στο έλεος. Πόση τιμωρία να υποστούμε επειδή μιλήσαμε;», είπε με θυμό η γυναίκα.

Τι είπαν οι δικηγόροι της μητέρας Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου

«Η εισαγγελική πρόταση ήταν τουλάχιστον πρόχειρη και αντίθετη με στοιχεία της δικογραφίας και τα όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το σκέλος της που αφορά τη μητέρα της 12χρονης αλλά και ως προς το αδίκημα του βιασμού που αποδίδεται στον πρώτο κατηγορούμενο. Η κυρία εισαγγελέας, ενώ δέχθηκε ως ειλικρινή, αληθή και λεπτομερή την κατάθεση της ανήλικης σε όλα της τα σημεία, δεν αποδέχεται τα όσα καταθέσει η ανήλικη για τον καταγγελλόμενο βιασμό της, καθώς και για τη μη εμπλοκή της μητέρας της. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά έγινε από την κυρία εισαγγελέα στις καταθέσεις ειδικών που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, τις οποίες προκλητικά αγνόησε».

«Πιστεύουμε ότι το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, αλλά θα βασιστεί στα αποδεικτικά στοιχεία και θα εκδώσει μια ορθή απόφαση, αποδίδοντας δικαιοσύνη για τα όσα αδιανόητα βίωσε αυτό το παιδί, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τη μητέρα».

Λύτρας: «Η εισαγγελική πρόταση είναι προκλητική και επικίνδυνη»

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, έκανε λόγο για «προκλητική πρόταση της εισαγγελέως».

«Δεν αντέχει της λογικής, η πρόταση της εισαγγελέως. Αυτό το παιδάκι έχει δώσει τόσες καταθέσεις, η ειδική παιδοψυχίατρος που το έλεγχε τα προηγούμενα δύο χρόνια έδωσε βεβαίωση ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα και έρχεται τώρα από το πουθενά μία πρόταση εισαγγελέως, η οποία απορρίπτει όλους τους ειδικούς.

Το παιδί είπε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τη μεταχειρίστηκε με βία. Της έδειξε όπλα, την απείλησε για τη ζωή της. Όσον αφορά τη μαστροπεία, υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου που λέει στην ανήλικη: “Φέρε τα μισά λεφτά” και βγήκε η εισαγγελέας και είπε πάνω σε αυτό ότι είναι “αστείο”. Η επικίνδυνη της εισαγγελέως είναι επικίνδυνη. Προφανώς και είναι άδικη για τη μητέρα», σημείωσε επιπλέον ο κ. Λύτρας.

Σχετικά άρθρα