Σοκαριστική μαρτυρία για την επίθεση του 19χρονου Γεωργιανού σε γυμνάσιο – «Χτύπησε με σφυρί μαθητή και μαχαίρωσε τον διευθυντή» – «Υπήρχαν παντού αίματα στο πάτωμα»

Ένας 19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε το πρωί στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα μαθητή από τη Νιγηρία και στον διευθυντή του σχολείου, τους οποίους τραυμάτισε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός που είναι εξωσχολικός, στις 8:30, μπήκε ξαφνικά στο χώρο του σχολείου και μόλις είδε τον Νιγηριανό μαθητή του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί. Αμέσως μετά, ο Γεωργιανός μαχαίρωσε στην κοιλιά και τραυμάτισε -ελαφρά- τον διευθυντή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι επιτέθηκε στον μαθητή, επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό του.

Ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο δράστης κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Η μαρτυρία μαθητή που είδε τη σοκαριστική σκηνή

Μαθητής ο οποίος είδε με τα μάτια του τη σοκαριστική στιγμή του αιματηρού επεισοδίου περιέγραψε τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί μέσα στο σχολείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όπως ανεβαίναμε τις σκάλες για να πάμε για μάθημα, ουσιαστικά είδαμε τον δράστη να χτυπάει το θύμα με μπουνιές. Ο μαθητής προσπαθούσε να αμυνθεί, μάταια όμως γιατί ξαφνικά ο δράστης έβγαλε ένα σφυρί από την τσέπη του και τον χτύπησε στο κεφάλι και λιποθύμησε. Ο διευθυντής εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να μπει στη μέση για να τον προστατέψει και ο δράστης τον μαχαίρωσε στην κοιλιά. Μετά μας κλείδωσαν στις τάξεις για να είμαστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται. Ο δράστης φαινόταν πως ήταν αποφασισμένος. Υπήρχαν παντού αίματα στο πάτωμα. Είχαμε πανικοβληθεί. Εγώ είχα αρχίσει να κλαίω γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε».

Σχετικά άρθρα