Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας – Ισόβια κάθειρξη της επέβαλε το δικαστήριο

Η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπεσε θύμα της μητέρας της, όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπαίτια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εν συνεχεία την τετελεσμένη πράξη σε βάρος του πρώτου παιδιού της .

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και επομένως αναμένει την ποινή των ισοβίων.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας,η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε ομοφώνως στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι διέπραξε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα