Ψητός σολομός με αρακά και ραπανάκια (320 θερμίδες)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 4 φιλέτα σολομού
  • ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουτιά ραπανάκια με τα φύλλα τους (περίπου 1 κιλό)
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά (δεν χρειάζεται να αποψυχθεί)
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγισμένη κάπαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό μίσο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 425 βαθμούς. Σε μία λαμαρίνα, αλείψτε το σολομό με 2 κουταλιές λάδι, αλατοπιπερώστε ελαφρά και τοποθετήστε τον με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Ψήνετε για 8 έως 10 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μισά ραπανάκια (όχι τα φύλλα), αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 8 λεπτά.
  3. Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό, τον αρακά, την κάπαρη, το miso και τη μουστάρδα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το miso και η μουστάρδα, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 3 έως 4 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σιγοβράζετε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα, περίπου 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα φύλλα από το ραπανάκι και τον άνηθο.
  5. Μοιράζετε τα λαχανικά σε πιάτα ή ρηχά μπολ και από πάνω βάζετε το σολομό. Βάλτε από πάνω τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι και σερβίρετε.

Julia Gartland for The New York Times (Photography and Styling)

Σχετικά άρθρα