Τι κατέθεσε ο φίλος της 28χρονης που δολοφονήθηκε: «Πετάχτηκε με άλμα πάνω της, αιφνιδιάστηκα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω» – Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Την κάρφωνε απανωτά στην πλάτη και φώναζε “θα σε σκοτώσω”» – Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες των αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο φίλος της νεαρής κοπέλας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήμασταν βόλτα με την Κυριακή, και όταν γυρίσαμε σπίτι της είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε. Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει γιατί δεν τον φοβάται. Μου είπε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Μου είπε ότι θα πάρει το 100 να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι».

Και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από το τμήμα πήρε το 100 και η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι του (δράστη) που κρατούσε το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω από πού βγήκε, δεν κατάλαβα ότι μας ακολουθούσε», ισχυρίστηκε.

Την κάρφωνε απανωτά στην πλάτη και φώναζε «θα σε σκοτώσω»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί και η περιγραφή ενός άλλου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έτυχε να δει το σοκαριστικό συμβάν. Ο μάρτυρας οποίος είδε τον δράστη σε κατάσταση αμόκ να κυνηγά με ένα μαχαίρι το θύμα του, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε η 28χρονη. 

«Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει «δέχομαι απειλές για τη ζωή μου». Και πάει και τρέχει με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές», ανέφερε για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

«Την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο» αναφέροντας πως η κοπέλα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει. «Η κοπέλα φώναζε ότι δέχεται απειλές. “Με κυνηγάει να με σκοτώσει”. Ήταν με έναν φίλο της. Δεν τον είδα, είδα τον άλλον με το μηχανάκι που κρατούσε μαχαίρι και φώναζε “θα σε σκοτώσω”».

Εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς που τους ζήτησε βοήθεια η 28χρονη στους Αγ. Αναργύρους λίγο πριν δολοφονηθεί

Ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την 28χρονη λίγο πριν τελικά την σκοτώσει ο πρώην σύντροφος της, θα αναζητήσει η Εισαγγελία.

Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος , διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αστυνομικών του επίμαχου Τμήματος, προς το οποίο κατέφυγε το θύμα για να ζητήσει προστασία από τον πρώην σύντροφο της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το μοιραίο τέλος της.

Ο κ. Ελευθεριάνος αφού μελέτησε τη δικογραφία για την δολοφονίας της γυναίκας , μερικά μέτρα μακριά από το Τμήμα όπου φαίνεται να είχε ζητήσει περιπολικό να την πάει στο σπίτι της , ζητά να ερευνηθεί αν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει πριν αποφανθεί για την υπόθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

Όσο αφορά το έγκλημα σε βάρος της γυναίκας , ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση , παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.

Σχετικά άρθρα