Η σωματική κακοποίηση της Αντζελίνας Τζολί από τον Μπραντ Πιτ ξεκίνησε πριν από το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2016 – «Στο αεροπλάνο κακοποίησε και τα παιδιά»

Η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται, μέσω των δικηγόρων της σε νέα δικαστική κατάθεση, ότι ο πρώην Μπραντ Πιτ ήταν βίαιος απέναντί της πριν από το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2016, που την οδήγησε στην υποβολή αίτησης διαζυγίου.

«Ενώ το ιστορικό σωματικής κακοποίησης της Τζολί από τον Πιτ ξεκίνησε πολύ πριν από το αεροπορικό ταξίδι της οικογένειας τον Σεπτέμβριο του 2016 από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες, αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη φορά που έστρεψε τη σωματική του κακοποίηση και στα παιδιά. Η Τζολί τότε τον εγκατέλειψε αμέσως», αναφέρεται σε δικαστική κατάθεση των δικηγόρων της Τζολί την Πέμπτη (4/04).

Τι έλεγε η συμφωνία εμπιστευτικότητας

Σύμφωνα με την κατάθεση, η συμφωνία εμπιστευτικότητας που φέρεται να πρότεινε ο Μπραντ Πιτ στην Αντζελίνα Τζολί, θα κάλυπτε την «προσωπική του παραβατική συμπεριφορά, είτε σχετίζεται με το Miraval είτε όχι» σε μια προσπάθεια να την εμποδίσει να μιλήσει για την υποτιθέμενη κακοποίηση.

Οι δικηγόροι της Τζολί ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Πιτ ήθελε να την «δεσμεύσει συμβατικά» στη σιωπή της, όταν ανακάλυψε το 2021 ότι η Τζολί υπέβαλε έναν σφραγισμένο φάκελο, αποτελούμενο από «emails, περιλήψεις των αναμενόμενων καταθέσεων της οικογένειας και άλλα στοιχεία» για να βοηθήσει στη διευθέτηση της διαφοράς τους για την επιμέλεια των παιδιών.

Εκείνη την εποχή, ο Πιτ συμφώνησε να αγοράσει τις μετοχές της Τζολί στο οινοποιείο “Chateau Miraval”, αλλά φέρεται να έκανε πίσω καθώς φοβόταν μήπως τα σφραγισμένα έγγραφα της πρώην του «θα μπορούσαν τελικά να δημοσιοποιηθούν» συνεχίζουν τα έγγραφα.

«Ο Πιτ αρνήθηκε να αγοράσει το μερίδιο της Τζολί όταν εκείνη ήθελε να πατήσει τη συμφωνία εμπιστευτικότητας» ανέφερε ο δικηγόρος της Πολ Μέρφι σε δήλωσή του.

«Αρνούμενος να αγοράσει το μερίδιό της, και κάνοντάς της μήνυση στη συνέχεια, ο Πιτ έθεσε ευθέως επί τάπητος το λόγο για τον οποίο αυτή η συμφωνία εμπιστευτικότητας ήταν τόσο σημαντική γι’ αυτόν και γι’ αυτό που ήθελε να κρατήσει κρυφό: την κακοποίηση του σε βάρος της Τζολί και της οικογένειάς τους», συνέχισε αναφερόμενος στην αγωγή του Πιτ κατά της Τζολί το 2022 για την πώληση των μετοχών της στο οινοποιείο σε άλλον.

Η χθεσινή κατάθεση υποστηρίζει επίσης πως η Τζολί «δεν υπέβαλε ποτέ μήνυση» εναντίον του επειδή «πίστευε ότι η καλύτερη πορεία ήταν ο Πιτ να αναλάβει την ευθύνη και να βοηθήσει την οικογένεια να ανακάμψει από το μετατραυματικό στρες που προκάλεσε».

Τι ισχυρίζεται η Αντζελίνα Τζολί ότι συνέβη στην πτήση της οικογένειας από τη Γαλλία το 2016

Η διαμάχη του Πιτ και της Τζολί για το οινοποιείο κλιμακώθηκε το 2022, όταν η Τζολί μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που, όπως είπε, υπέστη εκείνη και τα παιδιά της από τον πρώην σύζυγό της κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Στην κατάθεσή της τον Οκτώβριο του 2022, οι δικηγόροι της Τζολί ισχυρίστηκαν ότι ο Πιτ «άρπαξε την Τζολί από το κεφάλι και την ταρακούνησε και στη συνέχεια την άρπαξε από τους ώμους και την ταρακούνησε ξανά πριν την σπρώξει στον τοίχο του μπάνιου», κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το οινοποιείο “Chateau Miraval” του ζευγαριού στη Γαλλία, προς την Καλιφόρνια.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Πιτ άρχισε να «χλευάζει την Τζολί με προσβολές» και, όταν ένα από τα παιδιά υπερασπίστηκε την Τζολί, ο ηθοποιός «όρμησε στο ίδιο του το παιδί και η Τζολί τον άρπαξε από πίσω για να τον σταματήσει». Ο Πιτ στη συνέχεια «έπεσε ανάποδα στα καθίσματα του αεροπλάνου τραυματίζοντας την πλάτη και τον αγκώνα της Τζολί», προσθέτει η αγωγή.

Η μήνυση συνεχίζει:

«Τα παιδιά έσπευσαν μέσα και προσπάθησαν να προστατεύσουν το ένα το άλλο. Πριν τελειώσει, ο Πιτ έπιασε από το λαιμό ένα από τα παιδιά και χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο. Κάποια από τα παιδιά παρακάλεσαν τον Πιτ να σταματήσει. Ήταν όλα φοβισμένα και κάποια έκλαιγαν».

Οι δικηγόροι της Τζολί υποστήριξαν ότι αυτό το υποτιθέμενο περιστατικό παρακίνησε την ηθοποιό να πουλήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο στον Πιτ.

Ο δικηγόρος του Πιτ ανέφερε τότε σε δήλωσή του ότι θα συνεχίσει να απαντά στο δικαστήριο στους ισχυρισμούς της Τζολί, λέγοντας ότι ο ηθοποιός έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πραγματικές του πράξεις, αλλά όχι για πτυχές της ιστορίας της που δεν είναι αληθινές.

Τι λέει η αντίθετη πλευρά;

«Ο Μπραντ έχει αναλάβει από την πρώτη μέρα όλα όσα του αναλογούν – σε αντίθεση με την άλλη πλευρά – αλλά δεν πρόκειται να αναλάβει κάτι που δεν έκανε», ανέφερε η δικηγόρος του Πιτ, Ανν Κάιλι, σε δήλωσή της στο Associated Press. «Έχει γίνει αποδέκτης κάθε είδους προσωπικής επίθεσης και παραποίησης».

Μια πηγή που γνωρίζει τον Πιτ δήλωσε πως η Τζολί «προσπαθεί συνεχώς να αποσπάσει την προσοχή από τις νομικές απώλειες προσφέροντας άσχετες ή ανακριβείς πληροφορίες», σε περαιτέρω δικαστικές καταθέσεις.

«Υπάρχει ένα μοτίβο ότι κάθε φορά που χάνει, συνεχίζει να επιστρέφει σε αυτό… δεν υπάρχει τίποτα καινούριο εδώ», πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με έγγραφα, ο Πιτ ισχυρίστηκε ότι η «εκδικητική» πρώην σύζυγός του πούλησε τις μετοχής της στο Chateau για να τον εξοργίσει, αφού του δόθηκε η κοινή επιμέλεια των 6 παιδιών τους. Πριν από μερικές ημέρες όμως, έγινε γνωστό πως ο Πιτ πήρε πίσω το αίτημά του για συνεπιμέλεια των παιδιών.

Σχετικά άρθρα