Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια 3 – 4 εκ.
- 1 μέτριο αβοκάντο, σε κύβους
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νωπή πετσέτα,σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. πρασινάδες της αρεσκείας μας (ρόκα, μαρούλι, γαλλική, αντίδια, βαλεριάνα, κ.τ.λ.)
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/4 μάτσο φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα, ή μαϊντανού
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 30 ml μηλόξιδο
- 20 ml σόγια σος
- 80 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο καλά σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 3 λεπτά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τα σπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι, ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 3 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα μανιτάρια, τις πρασινάδες, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Gastronomos
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb