«Υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουμε νεότερες, αλλά αν κάνουμε οτιδήποτε γι’ αυτό, τότε μας επικρίνουν» – Η Μπρούκ Σίλντς λέει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται πολύ διαφορετικά μετά τα 40: «Από “σέξι κορίτσι στο μπαρ”…”Μόνο ρυτίδες ή εμμηνόπαυση»

Η Μπρουκ Σιλντς μιλάει για το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουν και λέει ότι «σιγά-σιγά σε υπολογίζουν», μόλις φτάσεις τα 40.

«Ξεκινάει στα 40 και απλά δεν συνειδητοποιείς ότι συμβαίνει», δήλωσε η 58χρονη Σίλντς, μιλώντας στην εκδήλωση PHM HealthFront, στη Νέα Υόρκη. Το πρώην μοντέλο είπε ότι καθώς γερνούσε, άρχισε να παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα ομορφιάς απευθύνονταν στις γυναίκες.

Μπρούκ Σίλντς

«Άρχισα να κοιτάζω το μάρκετινγκ και ήταν είτε είσαι το σέξι κορίτσι στο μπαρ», «είτε ήταν όλα αντιγηραντικά, μόνο ρυτίδες ή μόνο εμμηνόπαυση», είπε η Σίλντς.

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικτυακή κοινότητα με την ονομασία “Beginning Is Now”, η οποία, όπως λέει, «θα επιτρέψει στις γυναίκες να εκφράσουν το πώς αισθάνονται και τι θέλουν για τη ζωή τους».

«Ήμουν μέρος του προβλήματος»

Η Σίλντς – η οποία αναφέρθηκε στο πώς σεξουαλικοποιήθηκε ως παιδί και έφηβη στο περσινό ντοκιμαντέρ του “Hulu Pretty Baby: Brooke Shields” – συνέχισε να κοιτάζει πίσω στο ρόλο της ως είδωλο ομορφιάς, λέγοντας: «Ήμουν μέρος του προβλήματος».

«Διαιώνιζα ό,τι πουλούσα στους ανθρώπους. Και το να φτάσουμε σε αυτή την ηλικία και να νιώθουμε πραγματικά σέξι και να νιώθουμε υπέροχα, και μετά να μην έχουν οι έμποροι να μας εμπορεύονται – ήταν εξοργιστικό για μένα», δήλωσε η πρωταγωνίστρια του “Mother of the Bride”.

«Όλο αυτό έχει να κάνει, για μένα, με το να αλλάξουμε την αφήγηση και να μην χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις αρνητικές λέξεις».

Η Σίλντς φρόντισε να επισημάνει ότι διατηρεί μια σκόπιμη «έλλειψη κρίσης σε οτιδήποτε λέω», σχετικά με την εμφάνιση ή τη γήρανση των γυναικών.

Τόνισε ότι οι γυναίκες συχνά ξεσκίζονται για την εμφάνισή τους – αλλά αν υποβληθούν σε οποιαδήποτε επέμβαση για να απαλύνουν τις συνέπειες της γήρανσης, δέχονται κριτική.

«Υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουμε νεότερες, αλλά αν κάνουμε οτιδήποτε για να μας βοηθήσει να δείχνουμε νεότερες, τότε μας επικρίνουν γι’ αυτό. Οπότε υπάρχει αυτό το ανάμεικτο μήνυμα», δήλωσε η Shields, προσθέτοντας ότι διατηρεί έναν ανοιχτό διάλογο σχετικά με το ταξίδι της ομορφιάς και της ευεξίας της.

Μάλιστα, μοιράστηκε ότι κάποτε προσπάθησε να βάψει τα εμβληματικά φρύδια της, κάτι που αποκάλεσε «τεράστιο λάθος».

«Τα μαλλιά μου δεν έχουν την ίδια υφή με εκείνη που είχαν», μοιράστηκε. «Όλα αυτά τα πράγματα που απλά θέλεις να ξέρεις. Και δεν είναι ότι η δυστυχία αγαπάει την παρέα. Η χαρά που μπορούμε να νιώσουμε σε αυτή την εποχή της ζωής μας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να προσεγγίσουμε πραγματικά, νομίζω, αυτόν τον θετικό τρόπο να μιλάμε γι’ αυτό και τη διάθεση να γίνουμε καλύτεροι και να μην κρίνουμε ή να μην προερχόμαστε από μια θέση κρίσης».

Σχετικά άρθρα