Φτιάξε τις δικές σου ενεργειακές μπάρες εύκολα και γρήγορα – Ιδανικό σνακ για τη δουλειά και για τις εξορμήσεις σου

Το ιδανικό σνακ που θα απολαύσεις είτε στο διάλειμμα της δουλειάς, είτε μετά το γυμναστήριο, είτε στις εξορμήσεις σου στο βουνό και στη θάλασσα, είτε σε κάποιο ταξίδι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 10 μπάρες)

  • Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλιτζανιού/65 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι ή θαλασσινό αλάτι, συν περισσότερο για πασπάλισμα
  • ¼ φλιτζανιού/32 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1½ φλιτζάνι/138 γραμμάρια χοντροκομμένα καρύδια, πεκάν, φιστίκια ή συνδυασμός τους
  • 1½ φλιτζάνι/245 γραμμάρια χοντροκομμένους χουρμάδες, αποξηραμένα βερίκοκα, αποξηραμένα κράνμπερι ή συνδυασμό αυτών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας σπρέι μαγειρέματος, λαδώνετε ένα τετράγωνο μεταλλικό ταψί 8 ιντσών. Στρώνετε τον πάτο και τις πλευρές με λαδόκολλα και λαδώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το σιρόπι και το αλάτι με σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέτετε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, κατόπιν απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση στο ταψί.

Βήμα 3

Ψήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά. Όταν πιέζετε την κορυφή, θα πρέπει να την αισθάνεστε σταθερή. Πασπαλίστε αμέσως ελαφρά με αλάτι.

Βήμα 4

Κρυώνετε εντελώς μέσα στο ταψί σε μια σχάρα. Χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο για να σύρετε την πλάκα από το ταψί, πετάξτε το αλουμινόχαρτο. Κόψτε στη μέση και, στη συνέχεια, κόψτε κάθε μισό σε 5 ράβδους. Οι μπάρες μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο έως και μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου ή έως και ένα μήνα στην κατάψυξη.

Σχετικά άρθρα