Έτοιμο σε 15 λεπτά: Κοτόπουλο με κουρκουμά, μέλι και σπαράγγια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένος κουρκουμάς
  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή κραμβέλαιο
  • 12 γραμμάρια σπαράγγια, κομμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μη αρωματισμένο ξίδι ρυζιού ή σάλτσα σόγιας
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε ¼ φλιτζανιού νερό με το μέλι, το πιπέρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βήμα 2: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τον κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το μέχρι να καλυφθεί.

Βήμα 3: Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί ο κουρκουμάς και να ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Προσθέστε τα σπαράγγια, αλατίστε, ανακατέψτε να ενωθούν και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά, 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 4: Προσθέστε το μείγμα με το μέλι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα, 2 έως 3 λεπτά.

Βήμα 5: Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το ξύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με λάιμ στυμμένο από πάνω, αν θέλετε.

David Malosh for The New York Times

Food Stylist: Barrett Washburne

Σχετικά άρθρα