Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Η κορούλα μου κάνει συχνά ωτίτιδες και έχει κρεατάκια. Τι πρέπει να κάνω;
Η κορούλα μου κάνει συχνά ωτίτιδες και έχει κρεατάκια. Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

Έλενα, 35 ετών

Η κόρη μου είναι πεντέμιση ετών και τον Σεπτέμβριο πήγε πρώτη φορά προνήπια. Αρρώστησε αρκετές φορές με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο να κάνει ωτίτιδα κάθε δύο μήνες.

Η κορούλα μου κάνει συχνά ωτίτιδες και έχει κρεατάκια. Τι πρέπει να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας ΈλεναΓεια σας. Η κόρη μου είναι πεντέμιση ετών και τον Σεπτέμβριο πήγε πρώτη φορά προνήπια. Αρρώστησε αρκετές φορές με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο να κάνει ωτίτιδα κάθε δύο μήνες. Τελευταία έκανε στις 12 Μαΐου. Φυσικά και έπαιρνε αντιβίωση. Έκανε και πιο μικρή αλλά όχι τόσο συχνά. Την πήγα σε ωρυλά και της κοίταξε τα αυτάκια της και την μυτούλα της. Το αποτέλεσμα είναι οτι έχει κρεατάκια μεγάλου βαθμού, υπερτροφία αδενοειδών και ακούει στα 35db αμφω. Μου είπε οτι θα χρειαστεί χειρουργείογια τα κρεατάκια. Θα ήθελα την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Απαντάει η Ωτορινολαρυγγολόγος Αλεξάνδρα Κοντρογιάννη

 

 


Πράγματι, οι υπερτροφικές αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια)  συχνά συνδέονται με υποτροπιάζουσα μέση ωτίτιδα. Η βαρηκοΐα που προκαλείται από την ωτίτιδα είναι κατά κανόνα αναστρέψιμη, δηλ υποχωρεί μόλις υποχωρήσει η ωτίτιδα. 

Το παιδί ροχαλίζει; Κάθεται με το στόμα ανοιχτό; Έχει αλλεργίες; Χρησιμοποιεί πιπίλα ή μπιμπερό; Τα παραπάνω αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την ωτίτιδα.

Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε και στον παιδίατρό σας -που γνωρίζει το παιδί κι έχει συνολική εικόνα για την υγεία του – κι αν συντρέχουν οι ενδείξεις να προχωρήσετε στην προτεινόμενη χειρουργική αντιμετώπιση.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X