Μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη thumbnail
Στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη είναι αφιερωμένη η ομαδική εικαστική έκθεση που φιλοξενεί ο Ιανός με τίτλο «Όταν συμβεί στα πέριξ...».

Μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Ιανός παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν συμβεί στα πέριξ…», ένα εικαστικό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό  συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και μία εικαστική εγκατάσταση-αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη».


Το ομαδικό εικαστικό αφιέρωμα επιμελείται η Ίρις Κρητικού και περιλαμβάνει τοπία της ζωής και της έμπνευσης του συνθέτη, οικογενειακές και οικείες φιγούρες που τον σημάδεψαν, μικροαντικείμενα που τον θυμίζουν, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, έμπνευση από ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή εικονογράφηση συγκεκριμένων στίχων που επελέγησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κ.α.


Την εικαστική εγκατάσταση από την άλλη, επιμελείται ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και συμμετέχουν οι Δημήτρης Λάμπρου, Ελεάννα Μαρτίνου και Μαργαρίτα Πέτροβα. Στην εγκατάσταση αυτή, ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης καλεί τρεις δυναμικούς εικαστικούς της νέας γενιάς να δημιουργήσουν ένα Τρίπτυχο Έργο με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη». Το αποτέλεσμα θα το απολαύσετε από κοντά…


Πληροφορίες: Ιανός Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210 3217917, διάρκεια μέχρι τις 2 Μαΐου


clickatlife

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X