«Έξι ανοιχτές πύλες και μια κλειστή» στον Εθνικό Κήπο thumbnail

«Έξι ανοιχτές πύλες και μια κλειστή» στον Εθνικό Κήπο

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους με τίτλο «Six Open Gates and a Closed One», με γλυπτά εμπνευσμένα από τον Εθνικό Κήπο.


Τα νέα γλυπτά από χυτό μπρούντζο που περιλαμβάνονται στην έκθεση αναφέρονται στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας και τους συμβολισμούς που φέρει ως μικρόκοσμος της Ελλάδας.


Η συναισθηματική φόρτιση και το τραύμα του Σωκράτη Σωκράτους από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, την περίοδο αμέσως μετά την βίαιη διχοτόμηση του νησιού και την εσωτερική μετανάστευση που ακολούθησε, έχουν επηρεάσει βαθειά όλες τις πτυχές του έργου του.


Στο σύνολό της η δουλειά του χαρακτηρίζεται από μία στρατηγική χρήση τεχνασμάτων, έτσι η επιφανειακή «ομορφιά» των έργων αποσκοπεί στην διαπραγμάτευση των επίπονων θεμάτων της απώλειας, της εκτόπισης, της καταστροφής.


Ένα θέμα που επανέρχεται στο έργο του από την δεκαετία του ‘90 είναι οι κήποι που για τον Σωκράτους ενέχουν πάντα πολιτική διάσταση. Για τον Σωκράτους ο Εθνικός Κήπος είναι ένα πεδίο στο οποίο διαδραματίζονται σύγχρονες αφηγήσεις της Αθηναϊκής ζωής. Εξερευνά τα μονοπάτια και τις γωνίες του άλλοτε ως αρχαιολόγος, ως ντετέκτιβ ή ακόμα και ως κλέφτης.


Πληροφορίες: The Breeder, Ιάσονος 45, διάρκεια μέχρι τις 16 Μαΐου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X