Πρεμιέρα - Στροχάιμ με την Καραμπέτη thumbnail
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Πρεμιέρα – Στροχάιμ με την Καραμπέτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.


Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία-σταθμό "Η Λεωφόρος της Δύσης" του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον "Στροχάιμ", ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί… που η ταινία τελειώνει.
Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά. 
Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης  εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, την μόνη διαφυγή  της ανθρώπινης ύπαρξης  σε καιρούς χαλεπούς.


Πού
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ,
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο ,
Τηλ.: 210-5231131
Συγγραφέας
Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθέτης
Σταμάτης Φασουλής
Ηθοποιοί
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής, Αγλαϊα Παππά
Συντελεστές
Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Μουσική επιμέλεια: Παύλος Η. Αγιαννίδης, Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Πότε
24 Απριλίου
Μέχρι Πότε
31 Μαΐου

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X