6 βήματα για πετύχεις βαθύ καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι!

Το δέρμα σου είναι ταλαιπωρημένο από την κούραση, την πίεση και το καθημερινό άγχος. Η ζέστη επιβαρύνει την κατάσταση, ειδικά όταν περπατάς μέσα στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, κάτι που αντενδείκνυται να κάνεις και το χειμώνα βέβαια! Κι εκεί που επιστρέφεις το βράδυ στο σπίτι, αισθάνεσαι ότι το δέρμα σου χρειάζεται φροντίδα και ένα βαθύ καθαρισμό! Κι εσύ ονειρεύεσαι να βρίσκεσαι σε ένα spa και να σε περιποιούνται!

Επειδή το να πηγαίνεις συχνά σε spa είναι μια πολυτέλεια που ενδεχομένως δεν μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου, κάνε το σπίτι σου spa! Δε χρειάζεται να πας σε Ινστιτούτο Ομορφιάς για να πετύχεις τον κατάλληλο και βαθύ καθαρισμό του προσώπου σου! Μπορείς και μόνη σου να το καταφέρεις, με απλό τρόπο, στο σπίτι, στο μπάνιο σου, χρησιμοποιώντας δικά σου υλικά και σύνεργα και χαλαρώνοντας στο δικό σου χώρο!

katharismos proswpou

Δεν ακούγεται και άσχημη ιδέα! Βάλε άνετα ρουχαλάκια και ξεκίνα τη διαδικασία! Προσοχή! Για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να τηρήσεις με ευλάβεια τα παρακάτω βήματα:

1. Πάρε ένα μεγαλούτσικο μπολ, γέμισέ το με καυτό νερό και σκύψε από πάνω. Κράτα μια πετσέτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να παγιδεύεις τον ατμό πάνω στο πρόσωπό σου, επιτρέποντας στους πόρους σου να ανοίξουν!

2. Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου με ένα καλό γαλάκτωμα και μια λοσιόν καθαρισμού ώστε να αφαιρέσεις ό,τι επικάθισε στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας

3. Μετά τον καθαρισμό έρχεται η απολέπιση! Επίλεξε ένα καλό  προϊόν απολέπισης και εφάρμοσέ το απαλά σε πρόσωπο, ντεκολτέ και λαιμό. Στη συνέχεια, τρίψε με κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλέ το με κρύο νερό!

maska omorfias

4. Τα αποτελέσματα της έκθεσης στον ήλιο μπορεί να είναι ήδη ορατά στην επιδερμίδα σου… Ακόμη κι αν δεν εκτεθείς απ’ ευθείας στον ήλιο, η ζέστη μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα ξηρότητα και απολέπιση, με αποτέλεσμα να εμφανίσει κοκκινίλες, λεπτές γραμμές και ανομοιόμορφη απόχρωση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για μία θρεπτική μάσκα προσώπου βασισμένη σε Μεταλλικά στοιχεία.

5. Ξέβγαλε το πρόσωπό σου με νερό και μην αμελήσεις να το στεγνώσεις καλά! Μη χρησιμοποιήσεις πετσέτα αλλά απαλά χαρτομάντιλα!

enydatiki krema

6. Τελευταία έρχεται η ενυδάτωση που ολοκληρώνει τη διαδικασία! Επίλεξε προσεκτικά την κατάλληλη ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου!

Έπειτα από την παραπάνω… ιεροτελεστία, έχεις πετύχει τον βαθύ καθαρισμό που χρειάζεται το πρόσωπό σου και σίγουρα  αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου πεντακάθαρη, φρέσκια, λαμπερή και αναζωογονημένη! Ώρα για ένα καλό ύπνο για να ξεκουράσεις πρόσωπο και σώμα και να ξεκινήσεις την επόμενη μέρα σου ανανεωμένη!

Σχετικά άρθρα