ΠΟΕΔΗΝ: Προσοχή! 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία

Πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 09:00 πμ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Σύνθημά τους είναι «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» και αίτημα ότι ο εν λόγω κλάδος «χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Ασύλληπτες οι ελλείψεις στο προσωπικό

Κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για αυτό η Ομοσπονδία σημειώνει ότι ο ιδιωτικό τομέας «ανθεί εκμεταλλευόμενος τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

Σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήλο… πολιτικής έριδος η Δημόσια Υγεία: Νέα, σκληρή αντιπαράθεση

Ανδρέας Μαρτίνης: Ο οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι με τη φτωχή οικογένεια που έκανε χρυσές… δουλειές και έπαιρνε μίζες για το «Ερρίκος Ντυνάν» – Η χλιδάτη ζωή, τα πανάκριβα δείπνα και τα πολυτελή δώρα

Αλ. Τσίπρας για «Ερρίκος Ντυνάν»: Επιστρέφει στο Δημόσιο

Σχετικά άρθρα