Αυτοί είναι οι 3 stars της Παγκόσμιας σκηνής, που πάλευαν καθημερινά με την επιληψία!!!

Τι είναι η επιληψία;

Επιληψία είναι πάθηση του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από κρίσεις κινητικών, αισθητικών, ψυχικών και άλλων εκδηλώσεων. Χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζουσες και απρόκλητες επιληπτικές κρίσεις. Με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συμπτώματα όπως:

  • Διαταραχή στη συνείδησης
  • Διαταραχές στη σκέψη
  • Διαταραχές στη συμπεριφορά
  • Διαταραχές στη μνήμη
  • Διαταραχές στα συναισθήματα
  • Μυϊκές συσπάσεις

Prince

Ο θρυλικός ερμηνευτής και νικητής του βραβείου Grammy, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη μάχη του με την επιληψία, το 2009. Στην δημόσια αυτή ομιλία του, περιέγραψε τον εκφοβισμό που πέρασε στο σχολείο και συγκεκριμένα από τους συμμαθητές του, καθώς και την ανικανότητα των γονιών του να αντιληφθούν την κατάσταση του.

Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει στο περιοδικό People, πως μια φορά είπε στην μαμά του « Μαμά, δεν πρόκειται να αρρωστήσω πια », και ρώτησε η μαμά του « Γιατί;» και είπε « Επειδή ένας άγγελος, ήρθε και μου το είπε, τώρα μπορεί να μην το θυμάμαι αλλά ήρθε και μου το υποσχέθηκε.»

Ωστόσο, οι εμπειρίες της επιληψίας δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ζωή του, αφού διαμόρφωσαν την καριέρα και την επιτυχία του. Ο Prince ακόμα δήλωσε πως τα πειράγματα από τους συμμαθητές του, ήταν αυτά που τον ανάγκασαν να έχει αυτήν την αυτοπεποίθηση στην σκηνή, καθώς τον βοήθησαν να αναπτύξει αυτό το μοναδικό στυλ και προσωπικότητα που όλοι αγαπήσαμε.

Ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην τραγουδιστής μίλησε για την επιληψία, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς θαυμαστές, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο.

Hugo Weaving

Ο Αυστραλός ηθοποιός Hugo Weaving, όπου είναι ευρέως γνωστός για τους ρόλους του στα «The Matrix» και «The Lord of the Rings», ξεκίνησε τη μάχη του με την επιληψία ως έφηβος, αφού βίωνε επιληπτικές κρίσεις, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ο Weaving λέει ότι η διαταραχή του δεν τον κράτησε ποτέ πίσω και ότι δεν τον εμπόδισε να κάνει τα πράγματα που ήθελε. Είναι επίσης ανοιχτός σε οποιαδήποτε μορφής θεραπέια – συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα το 2015 στο The Guardian, δήλωσε πως «Οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι ήμουν φτιαγμένος, αλλά η αλήθεια είναι ότι για 30 χρόνια έπαιρνα τα φάρμακα της επιληψίας.»

Παρά την θετική του στάση, ο Weaving είχε και δυσκολίες λόγω της επιληψίας, αφού ποτέ του δεν μπόρεσε να βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο πάντα πίστευε ότι άποια μέρα όλο αυτό θα περάσει και σήμερα δηλώνει πως έχει να πάθει επιληπτική κρίση εδώ και 22 χρόνια.

Lil Wayne

Ο διάσημος ράπερ το 2013, νοσηλεύτηκε ύστερα από μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες εμφανίστηκαν μετά από ένα γύρισμα ενός μουσικού βίντεο. Ο λόγος της εμφάνισης των επιληπτικών κρίσεων, ήταν το πολυάσχολο πρόγραμμα και η έλλειψη ύπνου.

Πιο συγκεκριμένα ο Wayne δήλωσε: «Όλα ήρθαν χωρίς κάποια προειδοποίηση, δεν αισθανόμουν άρρωστος καθόλου απλά είχα πολύ έντονους πονοκεφάλους»

Μετά την ανάρρωση του, ο Wayne, μίλησε για πρώτη φορά για την επιληψία και το πόσο τον έχει ταλαιπωρήσει στην ζωή του με πολλές επιληπτικές κρίσεις να έχουν έρθει στο παρελθόν. Η συνέντευξη αυτή όπως δηλώνει ο ίδιος έριξε φως σε εκκατομύρια θαυμαστές του ανα τον κόσμο που αντιμετωπίζουν και εκέινοι το ίδο πρόβλημα.

Τέλος, έκλεισε με μια συμβουλή από τον γιατρό του, όπου του είπε να κοιμάται σωστά, να τρώει καλά και πως η επιληψία δεν θα καταστρέψει ούτε τα σχέδια του, ούτε την σταδιοδρομία του.

 

Σχετικά άρθρα