H Keke Palmer απενοχοποιεί τα σημάδια της ακμής και μιλά για το δικό της αγώνα κατά της ακμής

Η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Keke Palmer μοιράστηκε τις ανησυχίες της για τη φροντίδα του δέρματος και το ταξίδι της με την ακμή των ενηλίκων. Θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για την πάθηση του δέρματός της για να απενοχοποιήσει την ακμή και να εξανθρωπίσει τις εμπειρίες της για να μειώσει τις κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται από τις «τέλειες» διάσημες γυναίκες στις απλές «θνητές».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

«Μοιράζομαι γιατί πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι τέλειος ή μπορεί να υποθέσουν ότι τα πράγματα είναι εύκολα για μένα», είπε ο Palmer στη συνέντευξη της στο People. «Επομένως, για μένα, η ειλικρίνειά μου προέρχεται από το σημείο όπου θέλω να τους ενημερώσω, πως περνάω και εγώ πράγματα. Και παρεμπιπτόντως, ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε, να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ή να μου δώσετε μερικές πληροφορίες», πρόσθεσε.

Η Palmer έχει μιλήσει ξανά για το πρόβλημα ακμής που αντιμετωπίζει μέσω των λογαριασμών της στα social media. Τον Δεκέμβριο του 2020, η ηθοποιός μοιράστηκε μια σειρά από selfies άβαφη που δείχνουν την ακμή και τα σημάδια της στο Instagram. Η κύρια αιτία της ακμής της είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, σύμφωνα με την Mayo Clinic, είναι μια ορμονική διαταραχή κοινή μεταξύ των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Αν και τα συμπτώματα ξεκινούν γύρω στην αναπαραγωγική ηλικία, είναι μια δια βίου πάθηση που επηρεάζει έως και πέντε εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ. Ένα κοινό σύμπτωμα του συνδρόμου είναι η υπερβολική παραγωγή ανδρογόνων, με αποτέλεσμα την υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα και, όπως στην περίπτωση του Palmer, σοβαρή ακμή.

Η Palmer μοιράστηκε επίσης τις συμβουλές φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιεί και την βοήθησαν να διαχειριστεί τα σπυράκια και τους ερεθισμούς της. Εστιάζει στην απλότητα και όπως λέει «προσπαθώ να μην έχω, για παράδειγμα, ένα σχέδιο 15 προϊόντων», είπε στην πρόσφατη συνέντευξη.

Το ίδιο κάνει και με το μακιγιάζ προσπαθώντας να ακολουθεί μία απλή ρουτίνα ομορφιάς. Η Palmer δεν κατονόμασε τα ακριβή προϊόντα που χρησιμοποιεί, αλλά χρησιμοποιεί φυσικά και ελαφριά προϊόντα, όπως καθαριστικό, αντηλιακό, ρετινόλη και απολεπιστικό. Ενώ μια μινιμαλιστική προσέγγιση ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της ρουτίνας αυτο-φροντίδας της περιλαμβάνει το να απαγγέλλει καθημερινά στιχάκια αυτοβελτίωσης στον εαυτό της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

«Αποδέχομαι τον εαυτό μου και αγαπώ τον εαυτό μου όπως είμαι τώρα», λέει στον εαυτό της τακτικά. «Αυτό περιλαμβάνει το να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο περισσότερο μπορώ με οτιδήποτε νιώθω ότι παλεύω ή για το οποίο ανησυχώ», είπε. «Στο τέλος της ημέρας, γνωρίζοντας ότι δεν πειράζει που δεν είμαι τέλειος. Και να αγαπώ τον εαυτό μου σε κάθε χώρο που βρίσκομαι».

Η ειλικρίνεια της Palmer είναι σημαντική υποστήριξη για τους ανθρώπους που περνούν μία παρόμοια κατάσταση σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κατακλύζονται από φαινομενικά τέλειες εικόνες διασημοτήτων. Είναι μια φιλική υπενθύμιση ότι είναι φυσιολογικό να μην έχεις λεία, χωρίς ακμή και να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και τους άλλους.

Σχετικά άρθρα