Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Πανάδες: Τρόποι προστασίας για το καλοκαίρι
Πανάδες: Τρόποι προστασίας για το καλοκαίρι thumbnail

Μαρία - Έλενα, 22 ετών

Πανάδες: Τρόποι προστασίας για το καλοκαίρι

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι σκουρόχρωμη και κάθε καλοκαίρι φουντώνουν οι πανάδες μου. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Επίσης θα ηθελα να μου προτείνετε ένα καλό αντιηλιακό προσώπου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος 


Αγαπητή μου,

Οι πανάδες δηλαδή το μέλασμα είναι μία κατάσταση η οποία δυστυχώς χειροτερεύει με την έκθεση στον ήλιο. Επειδή το δέρμα σας είναι σκουρόχρωμο το πρόβλημα γίνεται εντονότερο με την πρώτη έκθεση στον ήλιο. Δυστυχώς για εσάς έπρεπε να είχε προηγηθεί μία θεραπεία λεύκανσης κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα για να είστε προετοιμασμένοι για τηνέκθεση σας στον ήλιο. Για τους επόμενους μήνες αυτό που μπορείτε να κάνετε εκτός από τη χρήση του αντιηλιακού είναι ειδικές θεραπείες λεύκανσης και δερμοκαλλυντικά για καταστολή της παραγωγής της μελανίνης. Οι θεραπείες αυτές είναι συμβατές με την έκθεση στην υπεριώδη
ακτινοβολία, ελαφρύτερες από αυτές που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα και κρατούνε διαρκώς τα μελανινοκύτταρα σε υπολειτουργία, έτσι ώστε το τέλος του καλοκαιριού να σας βρεί το φθινόπωρο με μια σχετικά περιορισμένη εικόνα μελάσματος. Όσον αφορά το αντιηλιακό σας η χρήση του είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά δεν σας καλύπτει πλήρως από τη βλαβερή δράση του ήλιου. Τα αντιηλιακά έχουν πολύ μεγαλύτερο δείκτη προστασίας στην UVB ακτινοβολία ενώ μικρότερο
δείκτη προστασίας στη UVA, η οποία δυστυχώς είναι υπεύθυνη για τις πανάδες και την φωτογήρανση. Θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πρόληψη και η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το μέλασμα είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο παρ’ όλα αυτά ένας ειδικός Δερματολόγος σίγουρα βρίσκει τρόπους να το αντιμετωπίσει.

Με εκτίμηση,
Βεργολιά Μαργαρίτα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
site : www.dermavita.grΗ


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X