Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Mειωμένη επιθυμία στο σεξ: Τι ρόλο παίζουν οι… γονείς μας;
Mειωμένη επιθυμία στο σεξ: Τι ρόλο παίζουν οι... γονείς μας;  thumbnail

Mειωμένη επιθυμία στο σεξ: Τι ρόλο παίζουν οι… γονείς μας;

Σύγχυση ερωτικού συντρόφου με γονεϊκά πρότυπα και ευκαιριακά μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.Βιβή ΣωτηροπούλουΓράφει η ψυχολόγος Βιβή Σωτηροπούλου Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες είναι ένα πρόβλημα για το οποίο παραπονούνται συχνά. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο αυξάνονται και τα ποσοστά εμφάνισης της διαταραχής στο γυναικείο πληθυσμό. Μια γυναίκα μπορεί να εμφανίσει τη διαταραχή με έναν συγκεκριμένο σύντροφο από την αρχή της σχέσης, χωρίς ποτέ να έχουν υπάρξει ανάλογα παράπονα στο παρελθόν.

 

Τα αίτια της εμφάνισης της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας είναι πολλά και στο ίδιο άτομο μπορεί να εμφανίζονται με μια πλειάδα συνδυασμών. Ένας από τους παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν είναι η σύγχυση του ερωτικού συντρόφου με γονεϊκά πρότυπα.

 

Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας προφανώς επηρεάζεται συχνά από το τις εμπειρίες μας, αλλά επίσης από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει για τη σεξουαλική διαδικασία ή και από τα πρότυπα που έχουμε σχετικά με το ρόλο της γυναίκας και του άντρα σε μια σχέση και τέλος από τον τρόπο που βλέπαμε την έκφραση τρυφερότητας και σεξουαλικότητας στο πρώτο ζευγάρι με το οποίο έχουμε έρθει σε επαφή που είναι συνηθέστερα οι γονείς.

 

Όταν γίνεται μια μη συνειδητή ταύτιση του συντρόφου με τον πατέρα μιας γυναίκας και εκείνη περιμένει εκείνος να συμπεριφερθεί αναλόγως ή σύμφωνα με αυτά που της είναι οικεία από αυτά που έχει δει, τότε είναι συχνά δύσκολο να συντονιστεί με διαφορετικές πρακτικές που μπορεί να εμφανίζει ο σύντροφός της με αποτέλεσμα την εμφάνιση μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη ότι η όποια δυσκολία στην σεξουαλική λειτουργία είναι αποτέλεσμα σύνθεσης πολλών διαφορετικών παραγόντων με μοναδικό τρόπο σε έναν άνθρωπο.ΘΕ.ΣΥ Θετική Συμπεριφορά στην Ψυχική Υγεία
Στοιχεία Επικοινωνίας: www.thesy.gr , info@thesy.gr, 210 97 01 104Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X