Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μύθοι για την επείγουσα αντισύλληψη!
  Μύθοι για την επείγουσα αντισύλληψη! thumbnail

Μύθοι για την επείγουσα αντισύλληψη!

Η επείγουσα αντισύλληψη αποτρέπει την εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου. Πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό.


Εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις μέσα στις προηγούμενες 5 ημέρες και αυτή η περίοδος της ζωής σας δεν είναι κατάλληλη για να αποκτήσετε παιδί, τότε κάνετε καλά που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη.


Ενημερωθείτε όμως σωστά γιατί υπάρχουν πολλές διαδεδομένες αντιλήψεις και δεν είναι όλες σωστές!


Η επείγουσα αντισύλληψη για λήψη από το στόμα είναι μια «ορμονική βόμβα» που θα καταστρέψει τους κύκλους μου


ΛΑΘΟΣ


Μέθοδοι επείγουσας αντισύλληψης είναι διαθέσιμες περισσότερο από 10 χρόνια. Οι ορμόνες που περιέχονται στις μεθόδους επείγουσας αντισύλληψης μπορεί να τροποποιήσουν την περίοδο, κατά τη διάρκεια του κύκλου κατά τον οποίο λαμβάνονται. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη λήψη, η επόμενη περίοδός σας ενδέχεται να έρθει κανονικά ή νωρίτερα ή αργότερα από το κανονικό. Μετά, ο κύκλος σας επανέρχεται στην κανονική του συχνότητα.


Η επείγουσα αντισύλληψη για λήψη από το στόμα είναι ένα είδος «μίνι – άμβλωσης»


ΛΑΘΟΣ


Η επείγουσα αντισύλληψη δρα καθυστερώντας ή εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα σπερματοζωάρια που περιμένουν στη σάλπιγγα δεν θα είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Όλα αυτά συμβαίνουν πριν την αρχή της εγκυμοσύνης, 6 με 12 ημέρες μετά την ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Εάν είστε ήδη έγκυος, η επείγουσα αντισύλληψη δεν θα διακόψει την εγκυμοσύνη.


Η επείγουσα αντισύλληψη για λήψη από το στόμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητά μου


Η επείγουσα αντισύλληψη δεν έχει επίπτωση στη γονιμότητα. Εάν επιθυμείτε να έρθετε σε ερωτική επαφή μετά τη λήψη της επείγουσας αντισύλληψης, χρησιμοποιήστε μια μέθοδο αντισύλληψης φραγμού (προφυλακτικό) μέχρι την επόμενη περίοδό σας. Αυτό χρειάζεται γιατί η γονιμότητά σας μπορεί να επανέλθει πολύ γρήγορα.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω επείγουσα αντισύλληψη για λήψη από το στόμα σαν κανονική μέθοδο αντισύλληψης


ΛΑΘΟΣ


Η επείγουσα αντισύλληψη δεν είναι κανονική μέθοδος αντισύλληψης. Μετά από μια ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις, είναι σώφρον να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης. Αλλά η επείγουσα αντισύλληψη δεν είναι 100% αποτελεσματική γιατί η ωορρηξία μπορεί να έχει ήδη γίνει πριν τη λήψη του χαπιού επείγουσας αντισύλληψης.


Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου γιατί δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X