Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γυναίκες χωρίς οργασμό: Τα χαρακτηριστικά τους
Γυναίκες χωρίς οργασμό: Τα χαρακτηριστικά τους  thumbnail

Γυναίκες χωρίς οργασμό: Τα χαρακτηριστικά τους

Τι είναι η γυναικεία ανοργασμία;


Απαντά  ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Ανοργαομία είναι η μόνιμη ή συχνά επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση ή απουσία του οργασμού μετά από μια φάση φυσιολογικής σεξουαλικής διέγερσης. Απαραίτητη δηλαδή προϋπόθεση για να μιλάμε για ανοργασμία είναι η παρουσία ερωτικών παιχνιδιών και περιπτύξεων, η διείσδυση του πέους στον κόλπο με επαρκή στύσπ και για ικανό χρονικό διάστημα, ή π επαρκής διέγερση της γυναίκας με τον αυνανισμά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογείται αν η οργασμική ικανότητα της γυναίκας είναι μικρότερη από αυτή που θα δικαιολογούσε η ηλικία της, η σεξουαλική τπς εμπειρία και η ερωτική της επιθυμία. Η ανοργασμία διακρίνεται σε πρωτοπαθή, δευτεροπαθή και εκλεκτική. Η πρωτοπαθής ανοργασμία χαρακτηρίζεται από την απουσία οργασμού από την αρχή της ερωτικής ζωής της νυναίκας. Η δευτεροπαθής ανοργασμία χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση του προβλήματος μετά από μια περίοδο φυσιολογικής οργασμικής λειτουργίας. Δηλαδή, η γυναίκα με δευτεροπαθή ανοργασμία δεν είχε πάντα το πρόβλημα της απουσίας οργασμού. Τέλος, η ανοργασμία χαρακτηρίζεται εκλεκτική όταν δεν εμφανίζεται σε όλες τις συνθήκες, αλλά εξαρτάται από το σεξουαλικό σύντροφο, τον τόπο της σεξουαλικής επαφής και άλλες ανάλογες συνθήκες.


Πού οφείλεται συνήθως η ανοργασμία;


Η γυναικεία ανοργοσμία οφείλεται συνήθως σε φυχολοογικά αίτια. Ένας μεγάλος αριθμός ψυχολογικών παραγόντων έχει σχέση με φόβους ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, απόρριψης οπό το σύντροφο, ή πρόκλησης κακώσεων στα γεννητικό όργανα. Είναι δυνατό επίσης η αιτία του προβλήματος να είναι η υποσυνείδητη επιθετικότητα προς τους άντρες ή αισθήματα ενοχής που αφορούν τις σεξουαλικές της ορμές. Πολλές γυναίκες κάνουν τον οργασμό ή την πιθανότητα να έχουν  οργασμό σαν μια επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους και αισθάνονται εκτεθειμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες ψυχικές διεργασίες είναι δυνατό να υπάρχουν και σε γυναίκες που δεν έφτασαν ποτέ σε οργασμό. Τέλος, οι πολιτισμικές προσδοκίες και οι κοινωνικοί περιορισμοί είναι δυνατό να επηρεάζουν αρνητικά τη δυνατότητα μιας νυναίκας να έχει οργασμό.


Ποια  είναι τα συνηθέστερα οργανικά αίτια που προκαλούν ανοργασμία;


Είναι κυρίως νοσήματα νεύρων, μυών και αγγείων της γεννητικής περιοχής, η σύφιλη, η σκλήρυνση κατά πλάκας, διάφορες φαρμακευτικές ουσίες, διαταραχές των ορμονών και ο διαβήτης.


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X