Αρχική / More / Life stories / Ποια είναι η γυναίκα που "κρύβεται" πίσω απο τον Ε.Βενιζέλο;Πως γνωρίστηκαν;
Ποια είναι η γυναίκα που "κρύβεται" πίσω απο τον Ε.Βενιζέλο;Πως γνωρίστηκαν; thumbnail

Ποια είναι η γυναίκα που "κρύβεται" πίσω απο τον Ε.Βενιζέλο;Πως γνωρίστηκαν;

Ποια η γυναίκα που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου και τον βοηθάει στην πολιτική του καρίερα;


Για πρώτη φορά οι Ελληνες ανακάλυψαν στα δελτία ειδήσεων την οικογένεια του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν κατέφτασαν μαζί στο εκλογικό κέντρο πρίν 3 χρόνια για να ψηφίσουν τον νέο πρόδρεο του ΠΑΣΟΚ.Η γυναίκα του Λίλα (Βασιλική) Μπακατσέλου και η μοναχοκόρη τους Ελβίνα τον συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ψήφισαν οικογενειακώς για τη εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.


Διακριτική και με μια έμφυτη καχυποψία για τα ΜΜΕ, η Λίλα Μπακατσέλου – Βενιζέλου φρόντισε να μείνει πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εχοντας πάντα ως προτεραιότητα την οικογένεια της και την καριέρα της, αφού εργάζεται ως δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη.Η σχέση του Βαγγέλη Βενιζέλου με την Λίλα Μπακατσέλου, κόρη του Απόστολου Μπακατσέλου, ενός από τους πιο γνωστούς εμπόρους της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση, συμπληρώνει φέτος τριανταέξι χρόνια κοινής ζωής.


Ο έρωτας, όπως λένε οι φίλοι του ζευγαριού, ήταν κεραυνοβόλος. Η γνωριμία τους έγινε στα τέλη του 1975, στο σπίτι του πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» Χρήστου Μεμή, σε μια πάροδο της Βασιλίσσης Ολγας στην περιοχή Φάληρο.Ο Βαγγέλης ήταν τότε δευτεροετής φοιτητής στο ΑΠΘ και η Λίλα μόλις είχε μπει στο πανεπιστήμιο. Το 1978, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει το πτυχίο του και αναχωρεί για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.


Τον επόμενο χρόνο, ολοκληρώνοντας αντίστοιχα τις δικές της σπουδές, τον ακολουθεί στο Παρίσι και η Λίλα. Είναι η εποχή που αρχίζει να ανατέλλει το επιστημονικό αστέρι του μετέπειτα υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με μέντορα τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.Το 1980 ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στην Ελλάδα και την ίδια χρονιά αναγορεύεται σε διδάκτορα του ΑΠΘ. Στις 26 Ιουνίου του1981 παντρεύεται την Λίλα Μπακατέλου με κουμπάρο τον Δημήτρη Τσάτσο.


Το 1984, σε ηλικία 27 ετών ανακηρύσσεται τακτικός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ενώ η Λίλα εργάζεται στο δικηγορικό της γραφείο.Το 1990 η οικογενειακή καρτ ποστάλ ολοκληρώνεται με την έλευση της μοναχοκόρης τους Ελβίνα, στην οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι γνωστό πως έχει τεράστια αδυναμία.Λέγεται ότι πρίν 4 χρόνια, όταν η Ελβίνα ορκίστηκε, παίρνοντας το πτυχίο της από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, ο Ε. Βενιζέλος με δυσκολία έκρυβε την συγκίνηση του.Η Λίλα Μπακατσέλου είναι κόρη γνωστής κεντρώας και εύπορης οικογένειας της βόρειας Ελλάδας με παράδοση στην πολιτική. Η οικογένεια της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία.Ο πατέρας της Απόστολος, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση ειδών υγιεινής. Κατά την διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, όπου και τραυματίστηκε, κάτι για το οποίο τιμήθηκε από την Πολιτεία με το Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.Ο θείος της, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας «Δελφίνι ΑΕ», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας «Δελφίνι ΙΙ ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτική Βορείου ΕλλάδοςΗ εταιρεία εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», το περιοδικό Close UP και έχει στην ιδιοκτησία της τον «Φίλιππο», το μεγαλύτερο τυπογραφείο των Βαλκανίων, στο Κιλκίς. Ο ίδιος δεν κρύβει τις στενές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.Η Λίλα Μπακατσέλου, με πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ, εργάζεται και έχει καταξιωθεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, με δικό της δικηγορικό γραφείο. Παράλληλα, ασχολείται με αφοσίωση και έχει κάνει σπουδαίο έργο στον εθελοντισμό. Μάλιστα, έχει βραβευτεί αρκετές φορές γι” αυτό από τη θέση της Πρόεδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Σήμερα η Ελβίνα,η κόρη τους εργάζεται σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, αλλά το γεγονός ότι συχνάζει όλο και περισσότερο σε πολιτικές συνάξεις με τον πατέρα της κάνουν ορισμένους να προβλέπου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Π» εμπλοκή της με την πολιτική! 


 


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X