Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Εξελίξεις στην ογκολογία – Τοποθέτησαν κεραμικό στέρνο σε 50χρονη καρκινοπαθή
Εξελίξεις στην ογκολογία - Τοποθέτησαν κεραμικό στέρνο σε 50χρονη καρκινοπαθή thumbnail

Εξελίξεις στην ογκολογία – Τοποθέτησαν κεραμικό στέρνο σε 50χρονη καρκινοπαθή

Επανάσταση για τα ιατρικά χρονικά, αποτελεί η επιτυχία των Γάλλων γιατρών που τοποθέτησαν με επιτυχία ένα κεραμικό στέρνο σε μια γυναίκα η οποία έπασχε από καρκίνο στο οστό αυτό.
Όπως ανακοίνωσε η I.Ceram, η κατασκευάστρια εταιρεία του προσθετικού αυτού, πρόκειται για την πρώτη εμφύτευση κεραμικού στέρνου στον κόσμο που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιμόζ στις 19 Μαρτίου. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, είχε αναπτύξει καρκίνο από ακτινοβολία, αφού είχε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία για έναν άλλο καρκινικό όγκο στον μαστό.

«Σήμερα, μετά από τρεις μήνες, η εγχείριση αποδεικνύεται επιτυχής: η ασθενής έχει ένα καινούριο, υγιές στέρνο και οι αναπνευστικές δυνατότητές της βελτιώνονται» όπως ανέφερε η I.Ceram, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006 στη Λιμόζ και ειδικεύεται στην κατασκευή πρωτοποριακών εμφυτευμάτων.
«Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι πολύ θετικό και η ασθενής επανέρχεται σταδιακά», είπε ο χειρουργός Φρανσουά Μπερτέν ο οποίος έκανε την επέμβαση.

Σύμφωνα με την I.Ceram, το «πορώδες κεραμικό στέρνο με οξείδιο του αργιλίου» παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο για μολύνσεις σε σύγκριση με δύο άλλους τύπους προσθετικών που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Είναι πλήρως συμβατό με τον οργανισμό, δηλαδή γίνεται δεκτό από το σώμα και ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα οστά της θωρακικής κοιλότητας, διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Κάθε χρόνο στη Γαλλία καταγράφονται περίπου 200 κρούσματα καρκίνου του στέρνου. Οι όγκοι αυτοί προέρχονται είτε από την ακτινοβολία στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς για τη θεραπεία άλλων καρκίνων του μαστού είτε είναι μεταστατικοί από καρκίνο των οστών.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X