Αρχική / More / Life stories / Η άγνωστη πρώην κυρία Νιάρχου: Από τα πλούτη στο κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη
Η άγνωστη πρώην κυρία Νιάρχου: Από τα πλούτη στο κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη thumbnail

Η άγνωστη πρώην κυρία Νιάρχου: Από τα πλούτη στο κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη

Ενας έρωτας μυθιστορηματικός που οδήγησε σε μια ζωή σαν παραμύθι, μέσα στα πλούτη και την ξενοιασιά. Ενας γάμος με έναν από τους πλέον περιζήτητους άνδρες του διεθνούς τζετ σετ, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, και ένα οδυνηρό διαζύγιο που θα της στερήσει όλα τα παραπάνω, με μόνο αντάλλαγμα την ελευθερία της από το, κατά τ’ άλλα, χρυσό κλουβί: η ανιψιά της Λιλής Ζωγράφου, Μαρία, εργάζεται σήμερα για το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη προτιμώντας τελικά τα πλατό από τα πλούτη.


Η τρίτη σύζυγος του Τζον Νιάρχου, Μαρία Ζωγράφου, επανασυστήθηκε μετά τον γάμο της ως Μαρία Ζώη, για λόγους καλύτερης προσφώνησης του ονόματός της στους κύκλους της αγγλικής, της αμερικανικής και της ελβετικής υψηλής κοινωνίας. Με καταγωγή από τον Πειραιά και ρίζες από τη Σμύρνη, από την πλευρά του ναυτικού πατέρα της, και ανιψιά της γνωστής συγγραφέος Λιλής Ζωγράφου, η Μαρία Ζώη πολύ δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί τι της επεφύλασσε το μέλλον. Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο θα εγκαταλείψει την καθημερινότητά της και τον αγαπημένο της Πειραιά, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να ζήσει το απόλυτο κοριτσίστικο όνειρο, στο πλάι ενός από τους πλέον περιζήτητους άνδρες της διεθνούς high society. 


O ιδρυτής της δυναστείας Σταύρος Νιάρχος ήταν αδελφός της μητέρας του Τζον, Μαρίας, και ο άνθρωπος που τον στήριξε σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες  

Με τον Τζον Νιάρχο θα ιδωθούν για πρώτη φορά στις αρχές του 2002 στον Φλοίσβο. Εκείνη θα βρεθεί εκεί για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ για την εφημερίδα «Απογευματινή», όπου εργαζόταν τότε ως δημοσιογράφος. Εκείνος για να συζητήσει τρέχοντα θέματα με μια παρέα Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών – μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Η εντυπωσιακή παρουσία της, ο τύπος και ο αέρας που απέπνεε δεν θα περάσουν απαρατήρητα από την ομήγυρη, και ειδικά από τον Τζον Νιάρχο. Ο τελευταίος θα ζητήσει πληροφορίες για τη νεαρή δημοσιογράφο, καταπατώντας μία από τις βασικές αρχές του που τον ήθελαν να αποφεύγει τη δημοσιότητα όπως ο διάολος το λιβάνι: «Η γνωριμία μου με τον άντρα μου ήταν πραγματικά σαν παραμύθι. Γνωριστήκαμε ενώ εγώ ήμουν σε επαγγελματικό ραντεβού. Την πρώτη φορά δεν τον θυμάμαι, εκείνος όμως με πρόσεξε. Φρόντισε να μάθει για μένα. Εγώ τότε ήμουν δημοσιογράφος στην ‘‘Απογευματινή’’ έχοντας βρεθεί για δουλειά στον Φλοίσβο.


 


Κάποια στιγμή σηκώθηκα από το τραπέζι μου για να βγω έξω. Η παρέα του Νιάρχου αποτελούνταν από πολιτικούς και επιχειρηματίες. Δεν είχαμε κοινούς γνωστούς ή κάποια άλλη κοινή επαφή. Με είδε, με πρόσεξε, με έψαξε, πήρε τις πληροφορίες του και εν συνεχεία ήρθε σε επαφή μαζί μου, παρόλο που έμαθε ότι ήμουν δημοσιογράφος και ο ίδιος απεχθανόταν όσο τίποτε άλλο οτιδήποτε είχε να κάνει με τη δημοσιότητα και τον χώρο των media. Δεκαπέντε ημέρες μετά θα με πάρει τηλέφωνο, λέγοντάς μου στα αγγλικά και με οξφορδιανή προφορά ‘‘My name is John Niarchos’’, για να εισπράξει τη δική μου απάντηση: ‘‘So what?’’. Ηταν κάτι που, όπως μου εκμυστηρεύτηκε αργότερα, του έκανε εντύπωση και τον άφησε σύξυλο», αναφέρει η κυρία Ζώη περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον κ. Νιάρχο.  
Το ραντεβού για την πρώτη προσωπική τους συνάντηση θα κλειστεί έναν μήνα αργότερα σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου. Ο Τζον Νιάρχος, από την πρώτη στιγμή, θα κάνει σαφές το ενδιαφέρον του για εκείνη. «Οταν τον είδα από κοντά, συνειδητοποίησα ότι  πρόκειται για έναν εξαιρετικά μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο. Μου συστήθηκε και μου εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για μια απλή προσέγγιση, αλλά ότι ενδιαφερόταν να με γνωρίσει καλύτερα, όπως και τελικά έγινε. Ηταν ένας εντυπωσιακός άνδρας, με εξαιρετικούς τρόπους, κάποιος που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Ηταν ένας άνδρας που τιμούσε το όνομά του. Τον εντυπωσίασε η άριστη γνώση που είχα για την αριθμολογία και μου ανέθεσε τόσο το προσωπικό ψυχολογικό αριθμολογικό του προφίλ όσο και την αριθμολογική μου εκτίμηση που αφορούσε στις επιχειρήσεις του. Εκτοτε δημιουργήθηκε μια φιλική σχέση. Οσο όμως τον γνώριζα καλύτερα τόσο περισσότερο γοητευόμουν. Μου άρεσαν ο χαρακτήρας του, η προσωπικότητά του, η φιλανθρωπική του δράση. Από την άλλη, όμως, ήταν και  εξαιρετικά επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, ανοιγόταν δύσκολα και μόνο εφόσον προηγουμένως σιγουρευόταν ότι τον πλησίαζαν για το Τζον και όχι για το Νιάρχος», επισημαίνει η κυρία Ζώη. 
Για τον Τζον Νιάρχο η νεαρή Μαρία Ζώη θα αντιπροσωπεύει τη ζωή που δεν έζησε στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος γεννήθηκε στη χώρα μας, όταν σε ηλικία μόλις 8 μηνών οι γονείς του μετακόμισαν στο εξωτερικό. Μεγάλωσε εσώκλειστος στα καλύτερα σχολεία, χωρίς ποτέ να του λείψει το παραμικρό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, αποκτώντας πτυχίο στη Φιλοσοφία, στην Ιστορία και την Κοινωνιολογία. Στις προθέσεις του ήταν να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιατρική, κάτι που ήθελαν διακαώς και οι δικοί του, αλλά τελικά θα τον κερδίσουν οι επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει ιδιαίτερα ο θείος του Σταύρος Νιάρχος, αδελφός της μητέρας του, Μαρίας Ελενας ή Μάρτζι, όπως τη φώναζαν. Δηλαδή ο άνθρωπος τον οποίο από μικρό παιδί ακόμη ο Τζον είχε ως πρότυπο, ακολουθώντας τα βήματά του στον χρηματοπιστωτικό και επιχειρηματικό τομέα. Η γλωσσομάθειά του ήταν επίσης ένα από τα δυνατά ατού του. Η έμφυτη κλίση του στις ξένες γλώσσες ήταν γνωστή στους κύκλους όπου κινούνταν, καθώς ήξερε όχι μόνο να μιλάει, αλλά και να γράφει σε οκτώ γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα βιετναμέζικα, τα ρωσικά και τα ιταλικά. Δεν ήξερε καλά όμως τα ελληνικά, τα οποία τα έμαθε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του με τη Μαρία Ζώη. Στη χώρα μας ερχόταν σπάνια, αφού δεν του άρεσε η ελληνική νοοτροπία, την οποία θεωρούσε αιτία για πολλά από τα δεινά του τόπου. «Θεωρούσε τους Ελληνες λιγότερο Ευρωπαίους και περισσότερο Μεσανατολίτες, ενώ πίστευε ότι, όπως και για την Αγγλία, έτσι και για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να έμενε εκτός ευρώ, διατηρώντας το δικό της νόμισμα», προσθέτει η κυρία Ζώη. 

Από την εκπομπή της στο Art με συμβουλές βάσει της αριθμολογίας

Παραμυθένιος γάμοςΤο γεγονός ότι τόσο ο Τζον Νιάρχος όσο και η Μαρία Ζώη είχαν βγει σχετικά πρόσφατα από δύο ψυχοφθόρα διαζύγια θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στη σχέση τους. Ενας τρίτος γάμος για τον Τζον Νιάρχο και ένας δεύτερος για τη Μαρία Ζώη ήταν απλώς ζήτημα χρόνου. Τον Ιούνιο του 2003 οι δυο τους θα πραγματοποιήσουν πολιτικό γάμο στην Αγγλία. Οκτώ μήνες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου 2004, στο Λέικ Τάχο της Καλιφόρνια θα δώσουν εκ νέου γαμήλιους όρκους, αυτή τη φορά ενώπιον του Θεού. «Ηταν μια σεμνή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε σε αγγλικανική εκκλησία. Ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, περίπου 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν επιχειρηματίες, κάποιοι πολιτικοί και αρκετοί διάσημοι, όπως ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, ο σχεδιαστής Γκαλιάνο, η Λίντα Εβανς με τον συνθέτη Yanni, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ κ.ά.», αναφέρει η Μαρία Ζώη. 
Το ζευγάρι έκτοτε θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της έπαυλης που διατηρούσε ο Τζον Νιάρχος στο Χάμστεντ, μία από τις ωραιότερες συνοικίες του Λονδίνου, και στα διάσπαρτα ακίνητα που του ανήκουν ανά τον κόσμο. «Ο Νιάρχος ήταν η επιτομή της κομψότητας και των καλών τρόπων. Εγώ ήμουν ένα αυτοδημιούργητο παιδί, με καταγωγή από τη μεσαία τάξη που ξαφνικά βρέθηκε να είναι η βασίλισσα της καρδιάς ενός τόσο σημαντικού άνδρα. Ο ίδιος στήριξε το όνειρό μου να εντρυφήσω στην αριθμολογία, είχα την πολυτέλεια και την άνεση χρόνου να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να κάνω τη διατριβή μου», αναφέρει μιλώντας για την άλλη της μεγάλη αγάπη: την αριθμολογία, σε συνδυασμό πάντα με την Ψυχολογία. Τη μαθηματική επιστήμη τη γνώρισε για πρώτη φορά στα 14 χρόνια της και από τότε όχι μόνο δεν την άφησε, αλλά τη μελέτησε και σε επιστημονικό επίπεδο. Ο πρώτος της «πελάτης» θα είναι ο ίδιος ο Νιάρχος. «Παρουσίασα την έρευνά μου ‘‘Πρόληψη Υγείας βάσει Αριθμολογίας’’ στο Χάρβαρντ, στο τμήμα με την ονομασία Numerology. Στη συνέχεια έλαβα την ειδικότητα του Μέντορα Ζωής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία γραπτών αριθμολογικών ψυχολογικών χαρτών, με τον σύζυγό μου να αποτελεί ταυτόχρονα και τον καλύτερο πελάτη μου», επισημαίνει η Μαρία Ζώη. Η Μαρία Ζωγράφου σε ένα από τα πολυτελή σπίτια της οικογένειας Νιάρχου ανά τον κόσμο


Οδυνηρό διαζύγιο

Παρά το γεγονός ότι ο Νιάρχος αρχικά θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της συζύγου του να εξελίξει το αντικείμενό της, τελικά θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε κάθε προοπτική άσκησης του επαγγέλματός της. Επειτα από ένα χρονικό διάστημα έντονων διαφωνιών, το ζευγάρι θα επιλέξει να χωρίσει ακολουθώντας ο καθένας τον δικό του δρόμο. «Χωρίσαμε το 2011. Ενα διαζύγιο, ξέρετε, είναι πάντα οδυνηρή έκπληξη, ακόμα κι όταν είναι δική σου επιλογή να φύγεις από τον γάμο. Επιθυμούσα πάντα ένα παιδί. Τη δημιουργία οικογένειας. Από την αρχή η συμφωνία ήταν να αφήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και να τον ακολουθήσω, όπως και έκανα. Μου ήταν αδύνατον όμως να ξεκόψω εντελώς από τη μεγάλη μου αγάπη για την αριθμολογία, την οποία επεδίωκα να ασκήσω σε επαγγελματικό επίπεδο», τονίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό της επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πλέον στη χώρα μας, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία τρία χρόνια, επιχειρεί να ξαναχτίσει από την αρχή την καριέρα της, συμβουλεύοντας αυτή τη φορά απλούς, καθημερινούς ανθρώπους μέσα από τις συνεδρίες της, αλλά και τις εμφανίσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X