Αρχική / More / Life stories / Γιάννης Στουρνάρας: Πoια είναι η σύζυγος του και πώς γνωρίστηκαν, η έφοδος στο γραφείο της και η βίλα στη Σύρο
Γιάννης Στουρνάρας: Πoια είναι η σύζυγος του και πώς γνωρίστηκαν, η έφοδος στο γραφείο της και η βίλα στη Σύρο thumbnail

Γιάννης Στουρνάρας: Πoια είναι η σύζυγος του και πώς γνωρίστηκαν, η έφοδος στο γραφείο της και η βίλα στη Σύρο

Toυ έδιναν το προσονήμιο "τσάρος" της οικονομίας. Οι συνεργάτες του τον περιέγραφαν ως έναν συστηματικό, πειθαρχημένο και ικανότατο διαπραγματευτή, αλλά παράλληλα έναν άνθρωπο ευγενικό και κοσμοπολίτη, που επιμένει στο ακατόρθωτο. Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα έρχεται και πάλι στη δημοσιότητα το ίδιο και αυτό της συζύγου του. Mόλις χτες, το γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας έκανε έφοδο στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται η συζυγός του, Λίνα Νικολοπούλου, για να διενεργήσει τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. 
Οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα διαφημιστικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο. Σε δηλώσεις της η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα: «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία». Η έφοδος συμπίπτει με την ημέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε τη νέα διοίκηση της Attica Bank, μετά τη σύγκρουση του Γιάννη Στουρνάρα με την κυβέρνηση. 


Αποτέλεσμα εικόνας για στουρναρας


Ο τεχνοκράτης με πολετή παραμονή στο δημόσιο και το εντυπωσιακό βιογραφικό, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ο πατέρας του, Θανάσης, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εξορίστηκε μετά τον Εμφυλίου σε ξερονήσια, οπότε πέρασε πολλά καλοκαίρια μακριά του. «Ο πατέρας μου, θυμάμαι -λέει ο Γιάννης Στουρνάρας- όταν ήταν να αγοράσω κάτι, είτε σουβλάκι, είτε μπουγάτσα, είτε ακόμα ακόμα παπούτσια, με πήγαινε στα καταστήματα που τα είχαν εαμίτες φίλοι του. Και όταν εγώ αναρωτιόμουν γιατί με πάει συνέχεια στους ίδιους, μου απαντούσε: είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και πρέπει να τους στηρίξουμε».


Αποτέλεσμα εικόνας για στουρναρας νεος


Μεγάλωσε στη γειτονιά της Φιλοθέης και μετά το σχολείο, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το οποίο απέκτησε master και διδακτορικό (MPhil 1980, DPhil 1982) με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική.


Το Πάσχα του 1976 με συμφοιτητές του


Το Πάσχα του 1976 με τους συμφοιτητές του 


Στην Αγγλία εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου έγινε και διδάκτορας της Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής. Στο φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο βρέθηκε μαζί με τη σύντροφό του από τα φοιτητικά χρόνια στην Αθήνα, τη Λίνα Νικολοπούλου. Εκείνος έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα Οικονομικά, εκείνη διδακτορικό στη Βιολογία.


Με τη σύζυγό του, Λίνα Νικολοπούλου, στην Οξφόρδη πριν από 32 χρόνια. ο Γιάννης Στουρνάρας με άριστα 9,5 τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με άριστα και το μεταπτυχιακό και σε έναν μόλις χρόνο ολοκ


Με τη σύζυγό του, Λίνα Νικολοπούλου, στην Οξφόρδη. Ο Γιάννης Στουρνάρας με άριστα 9,5 τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με άριστα και το μεταπτυχιακό και σε έναν μόλις χρόνο ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του.


Το 1981 κατέβηκαν στο Λονδίνο για να παντρευτούν στο προξενείο. Δεν συνάντησε όμως μόνο τη γυναίκα του στην Οξφόρδη, μιας και συμφοιτητής και συγκάτοικος του Στουρνάρα στην εστία ήταν ο Γιώργος Ζανιάς, πρώην υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η επιστροφή του στην Ελλάδα


Εκτός από το πλούσιο βιογραφικό όσον αφορά τις σπουδές, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει και μια πλούσια προϊστορία σε καίριες θέσεις σε υπουργεία. Ήταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1986-1989, ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος το διάστημα 1989-1994, τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1994 έως το 2000.Ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιωματά του είναι και η θέση του πρόεδρου της Εμπορικής Τράπεζας και του αντιπροέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ο διορισμός του στην Εμπορική Τράπεζα έγινε επί Κώστα Σημίτη.Με τι ασχολείται η συζυγός του και γιατί έγινε η έφοδος


Η συζυγός του Λίνα Νικολοπούλου είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Mindwork Business Solutions  στην οποία έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι μόλις χτες από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας. Στο επίκεντρο  των ενδιαφερόντων της εταιρείας βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και οι συζητήσεις για την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων. 


erevna_stournaras_3


Η Λίνα Νικολοπούλου ήταν η γενική διευθύντρια της εταιρείας και υπεύθυνη για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και συζητήσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και η επιμέλεια σχετικών εκδόσεων. Η ίδια έχει σπουδάσει Βιολογία και μάλιστα είχε φύγει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο από τότε διατηρούσε σχέση.Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μυρτώ και τη Νεφέλη, οι οποίες έχουν επιλέξει σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αυστρία η Νεφέλη όπου ζει και εργάζεται με τον άνδρα της, ενώ η Μυρτώ τέλειωσε το πρώτο της πτυχίο στην Αγγλία. Κάθε φορά που καταφέρνουν να βρεθούν οι τέσσερίς τους στο αγαπημένο του εξοχικό στην Σύρο,είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Η εξοχική βίλα βρίσκεται στην περιοχή τρία Λαγκόνια.  


Το σπίτι στην Αθήνα 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X