Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Δερματοσκόπηση ελιών: Μία αναγκαία εξέταση
Δερματοσκόπηση ελιών: Μία αναγκαία εξέταση thumbnail

Δερματοσκόπηση ελιών: Μία αναγκαία εξέταση

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους σπίλους (ελιές). Όμως με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο, οι σπίλοι αυξάνονται σε αριθμό, αλλάζουν σχήμα ,μέγεθος ή και χρώμα και πολλές φορές υπάρχει κίνδυνος εξαλλαγής τους σε μελάνωμα.


Το μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί τοσο σε έδαφος προυπάρχοντος σπίλου, όσο και επί υγιούς δέρματος με την κλινική εικόνα ενός σπίλου.


Η δερματοσκόπηση είναι μια ειδική απεικονιστική μέθοδος που αφορά τους σπίλους τις καρκινικές και καλοήθεις βλάβες του δέρματος. Αυτό γίνεται με την βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου που ονομάζεται δερματοσκόπιο, το οποίο επιτρέπει την μεγένθυνση της εικόνας του σπίλου, την λεπτομερή εξέταση των επιμέρους χαρακτηριστικών του και την τελική αξιολόγηση του με βάση τα δερματοσκοπικά κριτήρια.


Η εξέταση γίνεται 1-2 φορές το χρόνο, εκτός αν κριθεί απαραίτητη η επανεξέταση κάποιου σπίλου (ελιάς) σε συντομότερο χρονικό διάστημα.


Η δερματοσκόπηση είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους ασθενείς και κυρίως για άτομα με μεγάλο αριθμό σπίλων ανοιχτό φωτότυπο, καθώς και με ιστορικό μελανώματος στην οικογένεια.


Στο Ιατρικό κέντρο SKINLAB o Δρ. Συμεωνίδης που έχει ασχοληθεί με κλινικές έρευνες και η Ιατρική μας ομάδα σας παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες παρακολούθησης , διάγνωσης, καθώς και θεραπείας. iator.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X